Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Ορέστης»: Τα επόμενα βήματα των ερευνών σε Μιτσερό και Ξυλιάτο

Του Δημήτρη Χατζηιωσήφ -
28.04.2019 - 17:34

«Ορέστης»: Τα επόμενα βήματα των ερευνών σε Μιτσερό και Ξυλιάτο

Thumbnail
Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη από τις εξελίξεις στην υπόθεση με τις δολοφονίες του «Ορέστη»

Συγκλονισμένη παρακολουθεί η κοινωνία σε τοπικό αλλά και διεθνές επίπεδο, τις εξελίξεις γύρω από την πολύκροτη υπόθεση του 35χρονου κατά συρροή δολοφόνου, γνωστού ως «Ορέστη».

Ο 35χρονος αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς έχει παραδεχθεί 7 δολοφονίες γυναικών, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικα παιδιά.

Στις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, ανασύρθηκε σήμερα Κυριακή του Πάσχα, μία ταξιδιωτική βαλίτσα με τη σορό ενήλικης γυναίκας και ένα τσιμεντομπλόκ. Από έλεγχο που έγινε στην παρουσία Ιατροδικαστών, στην βαλίτσα εντοπίστηκε γυναίκα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, η οποία φαίνεται να είναι σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Η σορός μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο προκειμένου να γίνει πλήρης ταυτοποίηση.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Διευθυντής του ΤΑΕ Λευκωσίας, Νεόφυτος Σιάηλος, οι έρευνες στην Κόκκινη λίμνη συνεχίζονται με ρομποτική κάμερα για να εντοπιστεί και η τρίτη βαλίτσα, ωστόσο δεν θα ανασυρθεί οποιαδήποτε άλλη βαλίτσα σήμερα. Η δεύτερη βαλίτσα που έχει εντοπιστεί θα ανασυρθεί κατά πάσα πιθανότητα αύριο.

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με όσα ομολόγησε ο 35χρονος, η σορός της 39χρονης Maricar και της 36χρονης Livia Florentina Bunea, με το μόλις 8 ετών κοριτσάκι της, βρίσκονται στην Κόκκινη λίμνη, ενώ το άψυχο σώμα της 6χρονης Sierra βρίσκεται στην λίμνη «Μεμί» στον Ξυλιάτο.

Επιπλέον, οι έρευνες στην λίμνη «Μεμί» για εντοπισμό της 6χρονης Sierra Granze, κόρης της Μαίρη Ρόουζ από τις Φιλιππίνες η οποία επίσης δολοφονήθηκε, αναμένεται να ξεκινήσουν αύριο με το πρώτο φως της ημέρας.

Να υπενθυμίσουμε πως, στη λίμνη «Μεμί» στον Ξυλιάτο έχει εντοπιστεί δέρμα το οποίο έχει σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις προκειμένου να εξακριβωθεί περί τίνος πρόκειται.

Αδελφοποίηση του Δήμου Πειραιά με τον Δήμο Αμμοχώστου

Offsite Team -
03.07.2022 - 15:36

Αδελφοποίηση του Δήμου Πειραιά με τον Δήμο Αμμοχώστου

Thumbnail
Στόχος η ενίσχυση της συνεργασίας τους

Την Αδελφοποίηση μεταξύ Δήμου Πειραιά και Δήμου Αμμοχώστου υπέγραψαν οι Δήμαρχοι Γιάννης Μώραλης και Σίμος Ιωάννου αντίστοιχα, στο Δημαρχείο Πειραιά, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας τους.

Αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου, αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Σίμο Ιωάννου, τους Δημοτικούς  Συμβούλους Ανδρέα Φλουρέντζου, Μιχάλη Βασιλείου, Γιώργο Τσίσιο και την Δημοτική Γραμματέα Μαριλένα Μανώλη, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στον Πειραιά για τον συγκεκριμένο σκοπό.

«Ολοκληρώθηκε η αδελφοποίηση των δύο πόλεων, οι οποίες έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Ανεξάρτητα αν υπάρχει μια παράνομη κατοχή της Αμμοχώστου και παρά το θλιβερό καθεστώς, ο δήμος είναι ζωντανός. Υπάρχουν πολιτιστικά  και αθλητικά  σωματεία, τα οποία λειτουργούν σε άλλες πόλεις. Άρα υπάρχει πεδίο συνεργασίας και μπορούμε να  αναλάβουμε από κοινού πολυεπίπεδες πρωτοβουλίες, ενισχύοντας τις σχέσεις των δύο πόλεων», ανέφερε, κατά την υπογραφή της Αδελφοποίησης ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. 

«Σημαντικό  ρόλο σε αυτή την αδελφοποίηση και στην ένωση των δύο πόλεων θα διαδραματίσει και η νέα  ακτοπλοϊκή γραμμή, καθώς μετά από 21 χρόνια συνδέθηκε ξανά η Κύπρος με την Ελλάδα με το λιμάνι του Πειραιά», επισήμανε ο κ. Μώραλης.

Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι ο Δήμος Πειραιά θα συμβάλει, με τις δυνάμεις του, στη μεγαλύτερη επικοινωνία του προβλήματος της πόλης της Αμμοχώστου.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου επισήμανε ότι η συγκεκριμένη αδελφοποίηση «ήταν μια επιθυμία πολλών ετών που έγινε πραγματικότητα». 

«Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε καλή συνεργασία. Έχουμε ανάγκη αυτές οι μεγάλες πόλεις να βοηθήσουν στο ζήτημα της Αμμοχώστου και να κάνουμε έναν μεγάλο, διπλό αγώνα: αφενός να προωθήσουμε το θέμα της Αμμοχώστου σε όλα τα διεθνή fora - και ο Πειραιάς που έχει πάρα πολύ καλές σχέσεις με άλλες πόλεις σίγουρα θα βοηθήσει - αφετέρου να κρατήσουμε τον κοινωνικό ιστό της πόλης μας, όπως είναι τα σωματεία, τα πολιτιστικά ιδρύματα, το ΕΒΕΑ», επισήμανε ο κ. Ιωάννου.

Στην υπογραφή του Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης παρευρέθηκαν εκ μέρους του Δήμου Πειραιά η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας,  η Εντεταλμένη  Δημοτική Σύμβουλος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και Κατάρτισης και  Βρεφονηπιακών Σταθμών Ζηλάκου Χαραλαμπία και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας Χαρουτιούν Μαρκαριάν.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Πειραιά, «η αδελφοποίηση των δύο Δήμων αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάπτυξη των αδελφικών δεσμών φιλίας μεταξύ των δύο πόλεων, με την ανταλλαγή εμπειριών σε διάφορους τομείς διοίκησης, αθλητισμού, τέχνης, πολιτισμού, καθώς και στην διεύρυνση των ιστορικών δεσμών Πειραιά και Αμμοχώστου».

«Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο κ. Μώραλης στο πλαίσιο των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής για την ενίσχυση της εξωστρέφειας του Πειραιά, επισκέφθηκε την Κύπρο, όπου υπέγραψε με τον κ. Ιωάννου Πρωτόκολλο Συνεργασίας», προσθέτει ο Δήμος Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στον Πειραιά, η αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου ξεναγήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη, στο Δημοτικό Θέατρο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, από την Διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου Ευαγγελία Μπαφούνη.

Ο Δήμος Πειραιά είναι αδελφοποιημένη πόλη και με τον Δήμο Λάρνακας από το 1995.

ΚΥΠΕ

Home