Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Οργ. γονείς: «Καρφώνουν» τις σχολικές εφορείες για περιφράξεις

Offsite Team -
28.05.2019

Οργ. γονείς: «Καρφώνουν» τις σχολικές εφορείες για περιφράξεις

Thumbnail
Δεν επιτρέπουν στα παιδιά να μπουν στις τάξεις αν έχουν ολοκληρωθεί οι περιφράξεις

Καθυστερήσεις στην κατασκευή περιφράξεων σε σχολικές μονάδες, διαπιστώνει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, η οποία, σε ανακοίνωση της, αναφέρει ότι στις 30 Ιουνίου θα κατονομάσουν δημόσια τα σχολεία που δεν θα έχουν περίφραξη αλλά και τις σχολικές εφορείες που αμέλησαν να το πράξουν.

 

Τονίζουν, παράλληλα, ότι αν έως τον Σεπτέμβρη που θα αρχίσει η νέα σχολική χρονιά, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι περιφράξεις και δεν έχουν τοποθετηθεί θυροτηλέφωνα, οι γονείς δεν θα επιτρέψουν στα παιδιά των σχολείων αυτών να μπουν στις τάξεις και την ευθύνη θα την έχουν οι σχολικές εφορείες.

 

Σε ανακοίνωση τους, οι οργανωμένοι γονείς Μέσης εκπαίδευσης αναφέρουν ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έχει αποφασίσει την κατασκευή ψηλών περιφράξεων σε όλες τις σχολικές μονάδες, καθώς και την τοποθέτηση θυροτηλεφώνων, προσθέτοντας ότι για τον σκοπό αυτό έχουν δοθεί χρηματικά ποσά για κάθε μία σχολική μονάδα στην οικεία Σχολική Εφορεία.

 

«Δυστυχώς όμως, παρόλο που το χρονικό ορόσημο ολοκλήρωσης όλων των περιφράξεων είναι η 30η Μαΐου, σε πολλές σχολικές μονάδες παρουσιάζονται καθυστερήσεις. Μέσα από έρευνα που έχουμε διενεργήσει σε ολόκληρη την Κύπρο, έχει διαπιστωθεί κωλυσιεργία εκ μέρους κάποιων σχολικών εφορειών. Η καθυστέρηση αυτή είναι για μας αδικαιολόγητη και ανεπίτρεπτη. Γνωρίζουμε ότι η Συντονιστική Επιτροπή Σχολικών Εφορειών έχει στείλει σε όλες τις σχολικές εφορείες τις προδιαγραφές για τις περιφράξεις και τα θυροτηλέφωνα με σκοπό να διευκολυνθεί το έργο τους και τους έχουν δοθεί τα απαραίτητα  για κάθε ένα από τα σχολεία της δικαιοδοσίας τους. Πέραν του ποσού που έχει ήδη δοθεί, ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι σε περίπτωση που μία Εφορεία αποδείξει ότι χρειάζεται επιπλέον λεφτά, θα της δοθούν. Με αυτά τα δεδομένα θεωρούμε την καθυστέρηση ολοκλήρωσης των έργων εκ μέρους κάποιων σχολικών εφορειών, αδικαιολόγητη», σημειώνουν.  

Υπενθυμίζουν επίσης ότι μέσα στα μέτρα για την ασφάλεια των σχολείων, έχουν δοθεί λεφτά στις σχολικές εφορείες για να διενεργήσουν ηλεκτρολογικό έλεγχο στα σχολεία και να εξασφαλίσουν το απαραίτητη πιστοποιητικό.  

«Παράλληλα οι σχολικές εφορείες πρέπει να μεριμνήσουν για πιστοποιητικό πυρασφάλειας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για κάθε σχολείο. Επειδή για μας η ασφάλεια των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτη, στις 30 Ιουνίου θα κατονομάσουμε δημόσια τα σχολεία που δεν θα έχουν περίφραξη αλλά και τις σχολικές εφορείες που αμέλησαν να το πράξουν. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αν έως τον Σεπτέμβρη που θα αρχίσει η νέα σχολική χρονιά, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι περιφράξεις και δεν έχουν τοποθετηθεί θυροτηλέφωνα, οι Γονείς δεν θα επιτρέψουν στα παιδιά των σχολείων αυτών να μπουν στις τάξεις. Και την ευθύνη θα την έχουν οι σχολικές εφορείες», καταλήγουν.

Home