Οργάνωση Τυφλών: «Εκβιάζουν τους τυφλούς μαθητές»

Οργάνωση Τυφλών: «Εκβιάζουν τους τυφλούς μαθητές»

Αναθεώρηση το θεσμού του Σχολικού Συνοδού, ζητά από θεσμούς η Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών

Σε υποβολή παραπόνου προς όλους τους ανεξάρτητους θεσμούς με αίτημα ο θεσμός του Σχολικού Συνοδού να αναθεωρηθεί και να τεθεί στην ορθή του βάση, προχωρεί η Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Η Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή αναφέρει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες εξακολουθούν να αρνούνται προκλητικά να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη συμμετοχή των τυφλών παιδιών στα σχολεία τους και με μεθόδους εκβιασμού και εκφοβισμού επιχειρούν να υποχρεώσουν τα παιδιά να αποδεχτούν Συνοδούς, με τους οποίους δεν υπάρχει περιθώριο συνεννόησης.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Εκφράζεται η θέση ότι με τις ενέργειες τους αυτές περιφρονούνται οι εκθέσεις της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού και της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.  

Αναφέρεται επίσης ότι η οργάνωση προχωρεί στην υποβολή παραπόνου προς όλους τους ανεξάρτητους θεσμούς, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, με αίτημα την παρέμβαση τους ώστε ο θεσμός του Σχολικού Συνοδού να αναθεωρηθεί άμεσα και να τεθεί στην ορθή του βάση.

ΚΥΠΕ

Home