Οργ.Γονείς: Ζητούν απόδοση ευθυνών για το ακατάλληλο λεωφορείο

Οργ.Γονείς: Ζητούν απόδοση ευθυνών για το ακατάλληλο λεωφορείο

"Ως Οργανωμένοι Γονείς προβαίνουμε σε παρεμβάσεις προς τις Εταιρείες και την Αρμόδια Αρχή"

Τη διεξαγωγή έρευνας και την απόδοση ευθυνών για το ακατάλληλο σχολικό λεωφορείο στην Πάφο, ζητά, με σημερινή της ανακοίνωση, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.

«Για  μία ακόμη φορά, παρακολουθούμε με ανησυχία τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με την ακαταλληλότητα των σχολικών λεωφορείων και τα προβλήματα με τις σχολικές διαδρομές. Ως Οργανωμένοι Γονείς προβαίνουμε σε παρεμβάσεις προς τις Εταιρείες και την Αρμόδια Αρχή όποτε εντοπίσουμε προβλήματα, είτε στην φυσική/μηχανική κατάσταση των λεωφορείων είτε τις σχολικές διαδρομές», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Συνομοσπονδία σημειώνει ότι «οι φωτογραφίες με συγκεκριμένο λεωφορείο στην Πάφο μας παραπέμπουν δεκαετίες πίσω και παράλληλα μας προβληματίζει πως η Αρμόδια Αρχή εκδίδει άδειες, ποια εποπτεία ασκεί και τι επιπτώσεις έχουν οι παραβάτες».

«Για το προαναφερθέν πρόβλημα», προσθέτει, «οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι η Συνομοσπονδία είχε ενημέρωση από την Ομοσπονδία Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου πριν από μήνες για την ακαταλληλότητα του εν λόγω λεωφορείου. Ακολούθησε επικοινωνία της Ομοσπονδίας Πάφου  με την Εταιρεία, η οποία το απέσυρε από την κυκλοφορία. Δυστυχώς όμως»,  συνεχίζει, «μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων το επανάφερε. Θα θέλαμε να μάθουμε με ποια κριτήρια το λεωφορείο αυτό είχε τεθεί ξανά σε λειτουργία και χρήση από τους μαθητές αφού δεν είχε βελτιωθεί η κατάσταση του».

Η Συνομοσπονδία εκφράζει την ικανοποίησή της «γιατί με την παρέμβαση του Υπουργού Μεταφορών το λεωφορείο αποσύρθηκε αλλά παράλληλα καλούμε τον Υπουργό να διεξάγει ερευνά και να αποδοθούν ευθύνες».

«Έχουμε διεξάγει, μέσω των Επαρχιακών μας Ομοσπονδιών, Παγκύπρια έρευνα και έχουμε εντοπίσει σοβαρά προβλήματα με τα σχολικά λεωφορεία και τις σχολικές διαδρομές. Τα προβλήματα αυτά έχουν καταγραφεί και θα τεθούν ενώπιον του Υπουργού Μεταφορών από τον οποίο θα ζητήσουμε την άμεση παρέμβαση του», αναφέρει.

Καταλήγοντας, η Συνομοσπονδία διευκρινίζει «ότι η ασφαλής μεταφορά των μαθητών/μαθητριών από και προς τις σχολικές μονάδες είναι για μας αδιαπραγμάτευτη και θα κάνουμε κάθε δυνατή ενέργεια για να τη διασφαλίσουμε, ενεργώντας προληπτικά προς αποφυγή δυσάρεστων ατυχημάτων».

ΚΥΠΕ

Home