ΟΣΙΚΑ: Να έχουν ισχύ 3 χρόνια οι άδειες των κέντρων αναψυχής

ΟΣΙΚΑ: Να έχουν ισχύ 3 χρόνια οι άδειες των κέντρων αναψυχής

Εκδίδονται από Δήμους και κοινότητες

Οι άδειες κέντρων αναψυχής που εκδίδονται από τους Δήμους και τις Κοινότητες πρέπει να έχουν ισχύ για τρία χρόνια, αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) Νεόφυτος Θρασυβούλου.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως το θέμα της μη εφαρμογής του περί Δήμων Νόμου και του περί Κοινοτήτων Νόμου όσο αφορά την περίοδο ισχύος των αδειών λειτουργίας υποστατικού που χορηγούνται και τα προβλήματα που δημιουργούνται, αναμένεται να εξεταστεί εκτενώς στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού στην αυριανή της συνεδρία.

Η ΟΣΙΚΑ, προσθέτει, ζήτησε να εγγραφεί το συγκεκριμένο θέμα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και ζητά οι άδειες κέντρων αναψυχής από τους Δήμους και τις Κοινότητες ισχύουν για τρία χρόνια.

Η Ομοσπονδία, τόνισε, μέσα από μελέτες που έχει κάνει και κατόπιν απόψεων που πήρε από τα μέλη του είναι σίγουρη πως το μέτρο αυτό θα αποδώσει και θα μειώσει σε μεγάλο βαθμό τη γραφειοκρατία, που παρατηρείται σήμερα με την ετήσια έκδοση αδειών από τους Δήμους και τις Κοινότητες.

Με άλλα λόγια, είπε, οι Δήμοι δεν εφαρμόζουν τη νομοθεσία για έκδοση αδειών στα κέντρα αναψυχής, που έχει ψηφιστεί.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Εξάλλου, ο κ. Θρασυβούλου, ανέφερε ότι, η ΟΣΙΚΑ ετοιμάζει εισηγήσεις για το νομικό πλαίσιο σχετικά με την απασχόληση αλλοδαπών στα κέντρα αναψυχής, μιας και η διαδικασία που εφαρμόζεται τώρα είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα.

Σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις και στο θέμα αυτό αφού οι εισηγήσεις της ΟΣΙΚΑ λαμβάνονται υπόψη από τα κέντρα λήψης αποφάσεων, κατέληξε ο κ. Θρασυβούλου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home