Όσοι συνομιλούσαν με τον «Ορέστη» θα κληθούν για κατάθεση

Όσοι συνομιλούσαν με τον «Ορέστη» θα κληθούν για κατάθεση

Τι δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης

Οι επίμονες προσπάθειες είχαν αποτέλεσμα στην Κόκκινη Λίμνη, ενώ στις έρευνες στη λίμνη Μεμί θα γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες οι οποίες πρέπει να γίνουν, λαμβάνοντας υπόψη δυσκολία και επικινδυνότητα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, σε σχέση με την υπόθεση δολοφονιών του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου.  

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, στο περιθώριο σύσκεψης του Αρχηγού Αστυνομίας με τα στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, ο κ. Αγγελίδης είπε πως "αν και οι έρευνες βρίσκονται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο, συνολικά για την υπόθεση η χθεσινή εξέλιξη καθιστά το έργο ακόμα πιο ευρύ, δηλαδή έτσι ώστε να προχωρήσουν οι έρευνες με τις καταθέσεις που θα ληφθούν και τις εξετάσεις που θα γίνουν".

 

Ο χθεσινός εντοπισμός της βαλίτσας με την ανθρώπινη σορό είναι μια σημαντική εξέλιξη, είπε και σημείωσε πως "προτεραιότητα είναι να εξακριβωθεί η ταυτότητα μέσα από τις επιστημονικές εξετάσεις".

 

Πρόσθεσε ότι το όλο ανακριτικό έργο αξιολογήθηκε εκ νέου από τους ανακριτές της υπόθεσης, με γνώμονα ότι αύριο ο 35χρονος αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου για να ζητηθεί ένα 7ο διάταγμα προσωποκράτησής του.  

"Εκείνο που έχει σημασία είναι, η υπόθεση να ολοκληρωθεί πλήρως, έτσι ώστε, όταν παρουσιαστεί στο δικαστήριο, να υπάρχουν όλες οι απαντήσεις σε αυτήν την σοβαρή υπόθεση", ανέφερε και υπογράμμισε ότι η σοβαρότητα της φαίνεται και από τον αριθμό των 600 και πλέον καταθέσεων που έχουν ληφθεί.  

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα για προσπάθεια εντοπισμού τριών γυναικών που φέρεται να είχε συνομιλία μαζί τους ο 35χρονος σε διαδικτυακή πλατφόρμα, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας είπε πως "για όσα πρόσωπα έχει διαπιστωθεί ότι γνώριζαν κάτι ή είχαν συνομιλίες με το συγκεκριμένο πρόσωπο ή έχει προκύψει κάτι μέσα από τις καταθέσεις, θα κληθούν να δώσουν κατάθεση".  

Υπέδειξε ωστόσο ότι  "δεν χρειάζεται να είμαστε πιο συγκεκριμένοι γι αυτήν την πληροφορία, είναι κάτι το οποίο γίνεται και εδώ μπορώ να πω ότι αρκετά γίνονται που δεν ανακοινώνονται και δεν χρειάζεται να ανακοινωθούν".

"Δεν είναι τρία πρόσωπα νέα, είναι μεταξύ όλων των προσώπων που θα ληφθούν καταθέσεις", ανέφερε, ενώ σε παρατήρηση ότι δεν έχουν εντοπιστεί οι τρεις συγκεκριμένες κοπέλες, απάντησε ότι όλα τα στοιχεία λαμβάνονται υπόψη, "για παράδειγμα, αν στο προφίλ δεν υπάρχει όνομα αλλά ψευδώνυμο, άρα πριν τον εντοπισμό της ταυτότητας των προσώπων γίνονται όλες εκείνες οι ενέργειες, αν είναι υπαρκτά πρόσωπα, πού βρίσκονται κ.λπ".  

Σε σχέση με το κατά πόσο υπάρχει χρονικό όριο στις έρευνες που ακολουθούν, δήλωσε ότι οι επίμονες προσπάθειες στην Κόκκινη Λίμνη είχαν αποτέλεσμα μετά από πάροδο 50 ημερών και πως "σε ό,τι αφορά στις έρευνες στη λίμνη Μεμί, θα γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες οι οποίες πρέπει, έτσι ώστε να εντοπίσουμε αυτά τα οποία θα πρέπει να εντοπιστούν, αξιολογώντας πάντα όλα τα δεδομένα, για όσο χρόνο χρειαστεί".  

Σημείωσε ότι λαμβάνονται υπόψη δυο σημαντικά στοιχεία, ο βαθμός επικινδυνότητας και ο βαθμός δυσκολίας.  

Ο Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε ακόμη ότι ο χθεσινός εντοπισμός της σορού ενισχύει περαιτέρω το υφιστάμενο μαρτυρικό υλικό και πως "οτιδήποτε νέο προκύπτει και συνδέεται, ενισχύει περαιτέρω τις μαρτυρίες".

Home