Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πάει στη μεταρρύθμιση με νέο πρόεδρο το Ανώτατο Δικαστήριο

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
12.07.2022

Πάει στη μεταρρύθμιση με νέο πρόεδρο το Ανώτατο Δικαστήριο

Τελετή διαβεβαίωσης από τον Α. Λιάτσο

Tου Γιώργου Μιχαηλίδη

Με νέο πρόεδρο θα υλοποιήσει το Ανώτατο Δικαστήριο τη μεγάλη μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη που αναμένεται να εγκριθεί από την Ολομέλεια της  Βουλής  την προσεχή Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022.

Σημειώνεται ότι τα νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση θα οδηγηθούν στην Ολομέλεια μετά την τροποποίηση του Συντάγματος που ψηφίστηκε την Πέμπτη 07 Ιουλίου 2022.

Σήμερα στις 09:30 το πρωί ο νέος πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Αντώνης  Ρ. Λιάτσος θα δώσει τη νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. Σημειώνεται ότι ο κ. Λιάτσος ήταν στην Επιτροπή Μεταρρύθμισης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΩΤΑΤΟΥ

>>>>Διαβάστε επίσης: Μεταρρύθμιση Δικαιοσύνης: Οι σημαντικές αλλαγές & επόμενα βήματα<<<<

Το βιογραφικό

Ο δικαστής Αντώνης  Λιάτσος, γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1960. Φοίτησε στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου για οκτώ χρόνια στο δικηγορικό γραφείο Κυριάκου Θ. Μιχαηλίδη. Το 1991 διορίστηκε Επαρχιακός Δικαστής. Προάχθηκε σε Ανώτερο Επαρχιακό Δικαστή το 2000 και ακολούθως, το 2004, σε Πρόεδρο Επαρχιακού Δικαστηρίου. 

Διετέλεσε Πρόεδρος του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας και Διοικητικός Πρόεδρος των Επαρχιακών Δικαστηρίων Λευκωσίας / Κερύνειας. Το 2010 εξελέγη Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών Κύπρου, θέση που κατείχε μέχρι τον διορισμό του στο Ανώτατο Δικαστήριο, τον Σεπτέμβριο του 2013. Στη μέχρι σήμερα υπηρεσία του ως Μέλος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, διετέλεσε Πρόεδρος του Μόνιμου, του Πολιτικού και του Ποινικού Εφετείου, καθώς επίσης, και Πρόεδρος της Ολομέλειας και, για σειρά υποθέσεων, της Πλήρους Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Είναι μέλος του Συμβουλίου της Σχολής Δικαστών, της Επιτροπής Μεταρρύθμισης, του Δικαστηρίου Διαιτησίας και Συμφιλίωσης του ΟΑΣΕ και ad hoc Δικαστής του ΕΔΑΔ. 

Ως εκπρόσωπος των Δικαστικών αρχών ήταν μέλος της Επιτροπής για Θέματα Σωφρονιστικής Πολιτικής, και ως μέλος της αντιπροσωπείας της Κυπριακής Δημοκρατίας παρακολουθούσε, για σειρά ετών, στα γραφεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στη Βιέννη, τις εργασίες της Επιτροπής Πρόληψης Εγκλήματος και Ποινικής Δικαιοσύνης, η οποία είναι όργανο του Ο.Η.Ε.. Είναι νυμφευμένος με την Ελένη Λιάτσου, δικηγόρο, και πατέρας ενός παιδιού, του Αλέξανδρου.

Home