Παφίτης... ο Επισκοπος Κένυας

Παφίτης... ο Επισκοπος Κένυας

Με καταγωγή από την Πάφο ο νέος Επίσκοπος Κισούμου και Δυτικής Κένυας

Γέννημα – θρέμμα του Ελληνισμού της Νοτίου Αφρικής, με καταγωγή από την Πάφο είναι ο νέος Επίσκοπος Κισούμου και Δυτικής Κένυας Μάρκος, τον οποίο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας χειροτόνησε χθες στο ναό του Αγίου Σάββα Αλεξανδρείας.

Με την χειροτονία του νέου καταγόμενου από την Κύπρο Επισκόπου ενισχύεται σημαντικά η κυπριακή παρουσία στις τάξεις της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος επεσήμανε την αγάπη του νέου Επισκόπου Μάρκου για την Εκκλησία και το Δευτερόθρονο Πατριαρχείο της Ορθοδοξίας, που γεννήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Στην τελετή της χειροτονίας, συμμετείχαν ο Γέρων Μητροπολίτης Ναϊρόμπι Μακάριος, ο Μητροπολίτης Ιωαννουπόλεως (Γιοχάνεσμπουργκ) Δαμασκηνός, ο Μητροπολίτης Σουδάν Σάββας, ο Μητροπολίτης Ναυκράτιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας Νάρκισσος, ο Επίσκοπος Νιτρίας και Έξαρχος του Πατριαρχείου στην Κύπρο Νικόδημος και ο Επίσκοπος Ταμιάθεως και Καθηγούμενος της Πατριαρχικής Μονής Αγίου Σάββα Αλεξανδρείας Γερμανός.

Παρευρέθηκαν επίσης ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μποτόνι της Νοτίου Αφρικής κ. Νικήτας Κορφιάς, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Αλεξανδρείας «Πτολεμαίος Α΄» Λιλίκα Θλιβίτου και η Αντιπρόεδρος της Κυπριακής εν Αιγύπτω Αδελφότητας Γεωργία Μαστουρίδη. 

ΚΥΠΕ

Home