Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πάφος: Διαμαρτυρία οργανωμένων γονέων & μαθητών για τετράμηνα

Offsite Team -
23.12.2022

Πάφος: Διαμαρτυρία οργανωμένων γονέων & μαθητών για τετράμηνα

Eκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του Επαρχιακού Γραφείου Παιδείας

Eκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οργανωμένοι γονείς και μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου έξω από τα γραφεία του Επαρχιακού Γραφείου Παιδείας, για το θέμα των τετραμήνων.

Κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Θέλουμε οράματα και όχι πειράματα», «Σχολεία που μορφώνουν και όχι που εξοντώνουν» και «Όχι στο εξετασιοκεντρικό σχολείο» διαμαρτυρήθηκαν σημειώνοντας πως η διαδικασία έχει μετατραπεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να καλυφθεί η εξεταστά ύλη.

Η Αγάθη Σαββίδου, εκπρόσωπος των οργανωμένων γονέων που συγκεντρώθηκαν στην εκδήλωση είπε ότι θέλουν να διατρανώσουν την θέση ότι «οι πρόχειροι σχεδιασμοί, οι μονομερείς αποφάσεις με αποσπασματικές πολιτικές του Υπουργείου Παιδείας οδηγούν στην κατάρρευση του εκπαιδευτικού συστήματος».

Πρόσθεσε πως η νέα μορφή αξιολόγησης με τον τρόπο που εφαρμόζεται «καταπιέζει και εξουδετερώνει τους μαθητές» ενώ τα συνεχή διαγωνίσματα σε συνδυασμό με τον μεγάλο όγκο ύλης, το μειωμένο διδακτικό χρόνο και την μη έγκαιρη στελέχωση των σχολείων προκαλούν «αφόρητη πίεση» στους μαθητές και στους καθηγητές. 

Η διδακτική διαδικασία έχει μετατραπεί σε «αγώνα δρόμου» κάλυψης της ύλης από μέρους των καθηγητών και στείρας απομνημόνευσης γνώσεων από μέρους των μαθητών, είπε ενώ ανέφερε ότι δεν υπάρχει χρόνος για εμπέδωση της ύλης.

Ζήτησε τέλος μια συνολική μελέτη στην οποία θα αποτυπώνονται όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες στην οργάνωση και λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος προτού εφαρμοστεί οποιοδήποτε σχέδιο αξιολόγησης των μαθητών. 

ΚΥΠΕ

Home