Πάφος: Νεκρά 1586 κοτόπουλα από τον σεισμό

Πάφος: Νεκρά 1586 κοτόπουλα από τον σεισμό

Ποδοπατήθηκαν μεταξύ τους και πέθαναν

Επιτόπιες επισκέψεις σε κοινότητες της Επαρχίας Πάφου έγιναν με οδηγίες του Υπουργού Εσωτερικών από Τεχνικούς Μηχανικούς της Επαρχιακής Διοίκησης, μετά τον σεισμό που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, χωρίς να καταγραφούν οποιεσδήποτε σοβαρές υλικές ζημιές, σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η κ. Λάμπρου ανέφερε πως έγινε «ενδελεχής έλεγχος, τόσο με τηλεφωνικές επικοινωνίες των διοικητικών λειτουργών της Επαρχιακής Διοίκησης με κάθε κοινοτάρχη στις κοινότητες της Πάφου» όσο και με επιτόπιες επισκέψεις, με οδηγίες του Υπουργού Εσωτερικών, από Τεχνικούς Μηχανικούς της Επαρχιακής Διοίκησης «χωρίς ωστόσο να έχει διαπιστωθεί οτιδήποτε σοβαρό, εκτός από δύο ετοιμόρροπες κατοικίες».

Η μία εκ των δύο ετοιμόρροπων κατοικιών, είπε η κ. Λάμπρου, βρίσκεται στις Πάνω Αρόδες και η άλλη στο Γουδί, ήταν εγκαταλειμμένες και έχει επιδεινωθεί η κατάσταση τους με κατάρρευση μέρους των κτιρίων προς την πλευρά του δρόμου.

Ήδη οι δύο κατοικίες καθαρίζονται και λαμβάνονται όλα τα αναγκαία προστατευτικά μέτρα, συνέχισε. Επίσης, η κ. Λάμπρου είπε ότι σε άλλες δύο περιπτώσεις έχουν αναφερθεί μικρορωγμές σε κατοικίες, χωρίς να είναι κάτι σοβαρό, σημειώνοντας πως τα προβλήματα προϋπήρχαν.

Σχετικά με τις βροχοπτώσεις η κ. Λάμπρου σημείωσε πως λόγω των έντονων φαινομένων επιστρατεύθηκαν οκτώ συνεργεία με επιστάτες και εργάτες της Επαρχιακής Διοίκησης.

Ακόμη, συνέχισε, έγιναν έλεγχοι για μικροκατολισθήσεις σε δρόμους αρμοδιότητας της Επαρχιακής Διοίκησης διότι, όπως εξήγησε, πολύ δρόμοι εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των Δημοσίων Έργων και όπου υπήρξαν κατολισθήσεις καθαρίζονται.

Ακόμη έχουν ελεγχθεί και κάποια γεφύρια σε ποταμούς για να βεβαιωθεί ότι είναι απρόσκοπτη η ροή του νερού, κατέληξε.

Εξάλλου, ο Χρήστος Λουκαΐδης, ιδιοκτήτης πτηνοτροφείου με κοτόπουλα αυγοπαραγωγής στην Καλλέπεια, ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως 1586 κοτόπουλα που διατηρεί, λόγω του φόβου που προκλήθηκε τα ξημερώματα από τη σεισμική δόνηση, ποδοπατήθηκαν μεταξύ τους και πέθαναν, με τις περισσότερες να οδηγούνται στην αποτέφρωση, ενώ έκανε λόγο για ζημία χιλιάδων ευρώ.

Home