Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πάφος: Προειδοποιητική απεργία εργαζομένων περισυλλογής σκυβάλων

Offsite Team -
20.02.2020

Πάφος: Προειδοποιητική απεργία εργαζομένων περισυλλογής σκυβάλων

Thumbnail
Οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει την πραγματοποίηση 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας την Τρίτη 3/3/2020

Οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία περισυλλογής σκυβάλων του Δήμου Πάφου σε Γενική συνέλευση που έγινε χτες  έχουν αποφασίσει την πραγματοποίηση 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας την Τρίτη 3/3/2020 με ώρα έναρξης την 00.01.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, εκ των Συντεχνιών ΟΗΟ-ΣΕΚ,ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και ΔΕΕΚΔΟΚΩ-ΔΕΟΚ, οι  εργαζόμενοι αντιδρούν δυναμικά με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάφου για πλήρη ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας αυτής και την παραχώρηση της στον ιδιωτικό τομέα.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που στηρίζουν την απόφαση αυτή των εργαζομένων ΟΗΟ-ΣΕΚ,ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και ΔΕΕΚΔΟΚΩ-ΔΕΟΚ είχαν, όπως αναφέρουν  αρκετές φορές στο παρελθόν προειδοποιήσει το Δήμο ότι σε μια τέτοια απόφαση θα αντιδρούσαν δυναμικά με την παραχώρηση τέτοιων υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα.

Οι εργαζόμενοι καλούν το Δημοτικό Συμβούλιο να άρει την απόφαση του και να προχωρήσει σε άλλες διευθετήσεις σε συνεννόηση με το συνδικαλιστικό κίνημα και οι οποίες θα έχουν ως κύριο άξονα τους την παραμονή του κλάδου στο Δήμο, την προσφορά ποιοτικότερων υπηρεσιών στους δημότες και την εφαρμογή ρυθμισμένων εργασιακών σχέσεων στο κλάδο.

Η 24ωρη αυτή απεργιακή κινητοποίηση είναι προειδοποιητική και ανάλογα με τις εξελίξεις οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τα μέτρα.

Επίσης απευθύνονται στους δημότες ζητώντας την κατανόηση τους για την ταλαιπωρία που η απεργία αυτή θα τους δημιουργήσει. 

Πρέπει όμως να κατανοήσουν, προσθέτουν,  τόσο σαν δημότες όσο και σαν εργαζόμενοι και ενεργά μέλη της κοινωνίας ότι αν περάσουν τέτοιες πολιτικές οι συνέπειες θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε ολόκληρο τον κοινωνικό ιστό, γι αυτό και ζητούμε την συμπαράσταση τους.

ΚΥΠΕ

Home