Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πάφος: Υπογράφηκε η Σύμβαση για κατασκευή της Μονάδας Αφαλάτωσης

Offsite Team -
17.01.2019 - 17:40

Πάφος: Υπογράφηκε η Σύμβαση για κατασκευή της Μονάδας Αφαλάτωσης

Thumbnail
Τι ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

«Προετοιμαζόμαστε για να μπορούμε να διαχειριστούμε τις καταστάσεις ανομβρίας που θα έρθουν τα επόμενα χρόνια», τόνισε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, κατά την υπογραφή της Σύμβασης για την ανέγερση και λειτουργία της Μονάδας Αφαλάτωσης Πάφου, μεταξύ του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων και της Εταιρείας Caramondani Desalination Plants Ltd.  

Η λειτουργία της νέας Μονάδας Αφαλάτωσης στην Πάφο, oνομαστικής δυναμικότητας 15.000 κυβικών μέτρων την ημέρα, θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη παροχή νερού ύδρευσης της περιοχής, ικανοποιώντας την κυβερνητική πολιτική για απεξάρτηση της υδατοπρομήθειας από τις καιρικές συνθήκες, σημειώνεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας για την υπογραφή της Σύμβασης.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Υπουργός, ο οποίος ήταν παρών στην υπογραφή της Σύμβασης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αυξημένη ροή νερού στα φράγματα, σημειώνοντας ωστόσο, ότι οι τάσεις των τελευταίων χρόνων δείχνουν πως οι βροχοπτώσεις συνεχώς μειώνονται λόγω της κλιματικής αλλαγής και χρονιές πολυομβρίας, όπως είναι και η φετινή, θα εμφανίζονται όλο και πιο αραιά.

Καδής: Η Μονάδα Αφαλάτωσης που θα κατασκευαστεί στην Πάφο περιλαμβάνεται σε μια σειρά έργων υποδομής

 

Ο κ. Καδής υπογράμμισε ότι η Μονάδα Αφαλάτωσης που θα κατασκευαστεί στην Πάφο περιλαμβάνεται σε μια σειρά έργων υποδομής, τα οποία αναμένεται ότι θα βελτιώσουν το υδατικό ισοζύγιο στην Κύπρο. Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε, σύντομα θα κατατεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο μια ευρύτερη και πιο ολοκληρωμένη υδατική στρατηγική.  

«Στη στρατηγική για τη διαχείριση των υδάτων και αντιμετώπιση της ανομβρίας, περιγράφονται όλα αυτά τα έργα, τα οποία αφενός θα αυξήσουν τις ποσότητες νερού που θα έχουμε στη διάθεσή μας και, αφετέρου, θα αποσκοπούν στην καλύτερη διαχείριση των διαθέσιμων ποσοτήτων νερού», διευκρίνισε ο κ. Καδής. «Η υπογραφή της Σύμβασης πραγματοποιείται σε μία περίοδο πολυομβρίας και έτσι είναι μια καλή ευκαιρία να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν εφησυχάζουμε από τις βροχοπτώσεις και πραγματοποιούμε τις προγραμματισμένες πολιτικές διακηρύξεις. Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και η συνεχόμενη αύξηση της ζήτησης νερού, δεν μας αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού», επεσήμανε ο Υπουργός.  

Η Σύμβαση θα έχει διάρκεια λειτουργίας 25 χρόνια και πέραν της Μονάδας Αφαλάτωσης περιλαμβάνει την κατασκευή δεξαμενών αποθήκευσης νερού συνολικής χωρητικότητας 15.000 κυβικών μέτρων.  

Με την υλοποίηση του έργου αυτού, ο συνολικός αριθμός των Μονάδων Αφαλάτωσης θα ανέλθει στις πέντε, οι οποίες θα καλύπτουν μέχρι το 80% των αναγκών σε πόσιμο νερό στις μεγάλες αστικές και τουριστικές περιοχές της Κύπρου.

Ακόμα ένας αισθητός σεισμός στη Λεμεσό (ΧΑΡΤΗΣ)

Offsite Team -
28.06.2022 - 19:06

Ακόμα ένας αισθητός σεισμός στη Λεμεσό (ΧΑΡΤΗΣ)

ΧΑΡΤΗΣ - 2.9 Ρίχτερ ο δεύτερος σεισμός

Νέα σεισμική δόνηση ταρακούνησε για ακόμη μια φορά τη Λεμεσό. 

>>>> Δείτε ΕΔΩ: Τι είναι η σμηνοσειρά σεισμών που ταρακουνεί τη Λεμεσό

Μέσα σε διάστημα περίπου μίας ώρας σημειώθηκε και δεύτερος σεισμός με επίκεντρο τη Λεμεσό, ενώ πολίτες αναφέρουν πως ήταν πιο αισθητός από τον πρώτο.

Όπως ανακοίνωσε το σεισμολογικό κέντρο Κύπρου η δεύτερη σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 2.9 Ρίχτερ.

cyprus-seismological-center

Θυμίζουμε πως ο πρώτος σεισμός 2,7 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 17:57, 7 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Λεμεσού με επίκεντρο την περιοχή της Γερμασόγειας.

 

neos-sismos

neos sismos

Home