Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αετοσανίδας: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε (vid)

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αετοσανίδας: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε (vid)

Εντυπωσιακές εικόνες - Που και πότε μπορείτε να απολαύσετε από κονά το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αετοσανίδα King of Kite 2019

Με επίτιμο προσκεκλημένο αγώνων τον Χρυσό Ολυμπιονίκη Αετοσανίδας Adeuri Corniel, το Σωματείο Αετοσανίδας Λάρνακας και τα μέλη του καλωσόρισαν όλους τους θαυμαστές του αθλήματος στην Διάσκεψη Τύπου που διοργάνωσαν για το 7ο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αετοσανίδας King of Kite 2019.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Αετοσανίδας Λάρνακας Ηλίας Μαντοβάνης στην ομιλία του εξέφρασε την αγάπη του για την "αετοσανίδα" και την χαρά του που δημιουργήθηκε αυτός ο όμιλος.

Πότε και που θα γίνουν οι αγώνες

Ο κ. Μαντοβάνης ενημέρωσε το κοινό για τους 7ους αγώνες King of Kite 2019 που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιουλίου, στην παραλία Αετοσανίδων στους Σοφτάδες.

Στους αγώνες θα παρευρεθούν αθλητές από όλο τον κόσμο οι οποίοι θα κάνουν εναέριες φιγούρες ενώ ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και να δει από κοντά τον Χρυσό Ολυμπιονίκη Αετοσανίδας Adeuri Corniel και τις εντυπωσιακές του ικανότητες στο άθλημα. 

Επίσης ανέφερε ότι «η περιοχή αυτή είναι μοναδική λόγω του ότι προσφέρει το όνειρο κάθε αετοσανιδά καθώς έχει 7 μήνες σταθερούς θερμικούς ανέμους και είναι πολύ ασφαλής για τους λάτρεις του αθλήματος». 

φ

Ταυτόχρονα στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Γραμματέας του Κοινοτικού Συμβουλίου Κιτίου Ιάκωβος Σαββουρή και ο  Βίκτωρ Μαντοβάνης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑΠ Λάρνακας, οι οποίοι με την σειρά τους εξέφρασαν «την χαρά και την στήριξη τους τόσο για τον όμιλο, όσο και για την διοργάνωση των αγώνων». Συγκεκριμένα ο κ. Μαντοβάνης ανέφερε ότι «επικροτούμε τέτοιες πρωτοβουλίες οι οποίες εντάσσονται στους πρωταρχικούς μας στόχους για να ενισχύσουμε τον εναλλακτικό τουρισμό».

Ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Ηλίας Μαντοβάνης, μίλησε μετά την εκδήλωση αποκλειστικά στην Offsite και τόνισε για ακόμα μία φορά την αγάπη του για το άθλημα: «Από μικρός μου άρεσαν τα θαλάσσια extreme Sports και από το 1999 άρχισα να ασχολούμαι επαγγελματικά με το kite surfing». Αποφάσισε να ιδρύσει τον όμιλο όπως επίσης και το Kahuna Surfhouse λόγω του ότι επί χρόνια οι Κύπριοι αθλητές αυτού του αγωνίσματος ήταν σκορπισμένοι σε διάφορες περιοχές.

Στον Όμιλο Αετοσανίδας Λάρνακας όπως μας είπε ο κ Μαντοβάνης «υπάρχουν ήδη 300 μέλη τα οποία επισκέπτονται την παραλία ολόχρονα, ενώ συνεργάζονται και με άλλους αθλητές από το εξωτερικό, όπως το Ισραήλ και την Ελλάδα»

Φ

Ταυτόχρονα μας έδωσε σημαντικές πληροφορίες για το Kahuna Surfhouse«Παρέχει μαθήματα σε μικρούς και μεγάλους. Το όριο καταλληλόλητας του αθλήματος δεν είναι η ηλικία αλλά τα κιλά. Όποιος ενδιαφέρετε να ασχοληθεί με την αετοσανίδα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 κιλά!» 

Το Kahuna Surfhouse είναι καθημερινά ανοιχτό από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 10:00 την νύχτα και τα Σαββατοκύριακα, καθώς κατά τις 12 το μεσημέρι ξεκινούν οι θερμικοί αέρηδες στην παραλία.

 

Ο εξοπλισμός για το άθλημα παρέχετε από το kite surfing centre στην τιμή των 40 ευρώ για 2 ώρες, ενώ πέφτει η τιμή για όσες περισσότερες ώρες θελήσει να κάνει ο αθλητής. 

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν επίσης επιδείξεις αετοσανίδας από τους λάτρεις του αθλήματος και από τον Ολυμπιονίκη Adeuri Corniel που με τις μαγικές κινήσεις του κατενθουσίασε το κοινό που παρευρισκόταν στην παραλία. 

 

 

Home