Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Παιδιατρική: Ζητά άμεση διάθεση και διανομή εμβολίων

Offsite Team -
13.06.2020

Παιδιατρική: Ζητά άμεση διάθεση και διανομή εμβολίων

Thumbnail
Συζήτηση για το θέμα μέσω τηλεδιάσκεψης

Τα προβλήματα που παρατηρούνται στη διάθεση και διανομή των εμβολίων στο πλαίσιο του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ), πρέπει να επιλυθούν άμεσα, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου.

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου, της Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής Κύπρου και του Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, συμμετείχαν την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020 σε τηλεδιάσκεψη, με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ).

 

Στο επίκεντρο της συζήτησης που διεξήχθη σε πνεύμα συναντίληψης και αλληλοκατανόησης, ήσαν τα προβλήματα και οι κοινές ανησυχίες που απασχολούν τις δύο πλευρές, σε σχέση με τα εμβόλια στα πλαίσια του ΓεΣΥ, προστίθεται.

 

«Οι εκπρόσωποι της ιατρικής κοινότητας κατέθεσαν τον έντονο προβληματισμό τους για την επαπειλούμενη επίπτωση στην εμβολιαστική κάλυψη του παιδικού πληθυσμού της Κύπρου που με τη συμβολή της ΠΕΚ παρέμενε μέχρι τώρα σε υψηλά επίπεδα και τους συνεπακόλουθους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, με την αυξημένη πλέον πιθανότητα επανεμφάνισης επιδημιών από ξεχασμένες νόσους» λέει η ανακοίνωση.  

Αναφέρεται ακόμη ότι τα προβλήματα που παρατηρούνται στη διάθεση και διανομή των εμβολίων στο πλαίσιο του ΓεΣΥ, με τις παρατεταμένες ελλείψεις και τις καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των παραγγελιών τους και τα οποία ήδη επισημάνθηκαν επανειλημμένα στον Υπουργό Υγείας από την ΠΕΚ, πρέπει να επιλυθούν άμεσα.  

Κοινή θέση των δύο πλευρών είναι όπως αυτά τα ζητήματα τεθούν ενώπιον μιας διευρυμένης σύσκεψης όλων των εμπλεκόμενων φορέων με τον Υπουργό Υγείας, με στόχο τη λήψη εκείνων των αποφάσεων που θα διασφαλίζουν επαρκή και απρόσκοπτη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Home