Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Παιδονευρολογική Κλινική & Κλινική Εγκαυμάτων στο Μακάρειο

Offsite Team -
28.09.2022 - 20:17

Παιδονευρολογική Κλινική & Κλινική Εγκαυμάτων στο Μακάρειο

Τα έργα που έρχονται στο Μακάρειο

Άδικο θεωρεί ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) τον μηδενισμό της συνεχούς προσφοράς και του πολυσήμαντου έργου του Νοσοκομείου «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ»  στη Μητέρα και το Παιδί ενώ επίσης θεωρεί άδικο να κρίνεται το Νοσοκομείο αποκλειστικά από τις εγκαταστάσεις του.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΟΚΥπΥ τονίζει πως η δημοσίευση φωτογραφιών από τα λυόμενα κτίρια και τις παλιές εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου, «στοιχειώνουν, εκμηδενίζουν και υπονομεύουν» το ουσιαστικό έργο του Μακάρειου Νοσοκομείου, ενώ ανακοινώνει ότι προχωρεί σε υλοποίηση έργων πέραν των €20 εκατομμυρίων, για ανακαίνιση του νοσηλευτηρίου και δημιουργία νέων υποδομών.

Αναφέρει πως είναι γεγονός ότι το ΝΑΜ ανεγέρθηκε το 1984 (38 ετών) και χρήζει κτιριακής αναβάθμισης/επέκτασης, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Όπως σημειώνει «λόγω αυξημένων αναγκών, εγκαταστάθηκαν προσωρινά προκατασκευασμένα λυόμενα κτίρια, τα οποία πληρούν όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές των Δημοσίων Έργων και με την ολοκλήρωση των βελτιωτικών έργων, που ξεκίνησαν πριν δύο χρόνια και συνεχίζονται, στα επόμενα χρόνια θα απομακρυνθούν».

Το Μακάρειο, σημειώνει, «είναι το μοναδικό εξειδικευμένο νοσοκομείο για την Μητέρα και το Παιδί, που από την πρώτη μέρα ιδρύσεως του, προσφέρει μοναδικές υπηρεσίες και αποτελεί Κέντρο Αναφοράς για δύσκολα και περίπλοκα περιστατικά. Το νοσηλευτήριο είναι στελεχωμένο με αριθμό εξειδικευμένων γιατρών και νοσηλευτών σε κάθε Τμήμα. Διαθέτει την μεγαλύτερη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών της χώρας μας και περιθάλπει ένα από τους μεγαλύτερους κατά κεφαλή αριθμούς νεογνών στην Ευρώπη, με ποσοστά θνησιμότητας <2% που είναι από τα πιο χαμηλά στην Ευρώπη».

Ο ΟΚΥπΥ δηλώνει ότι αναγνωρίζει την ανάγκη αναβάθμισης του Μακάρειου Νοσοκομείου και προχωρεί σε υλοποίηση έργων πέραν των €20 εκατομμυρίων, για ανακαίνιση του νοσηλευτηρίου και δημιουργία νέων υποδομών, όπως επέκταση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, ΤΑΕΠ Παίδων, Παιδονευρολογική Κλινική, Κλινική Εγκαυμάτων Παίδων, Κλινική Γενετικής.

Home