Παίρνει και αποδείξεις κατά των 15 αστυνομικών ο Σαββίδης

Παίρνει και αποδείξεις κατά των 15 αστυνομικών ο Σαββίδης

«Κλειδώνουν» τα κατηγορητήρια πριν το Δικαστήριο

Το βήμα για να λάβει τη δικαστική οδό η υπόθεση των 15 αστυνομικών που διώκονται ποινικά για τους χειρισμούς της Αστυνομίας στις υποθέσεις των κατά συρροή δολοφονιών αλλοδαπών γυναικών και παιδιών θα γίνει εντός των αμέσως επόμενων ημερών. Οι 15 αστυνομικοί κατηγορήθηκαν στις 04 Ιουνίου 2020.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<

Ο νέος Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης θα παραλάβει τους φακέλους  με τα αποδεικτικά στοιχεία που αφορούν τον κάθε ένα από τους 15 αστυνομικούς χωριστά. Με αυτό τον τρόπο, ο Γενικός Εισαγγελέας στην πρώτη (κατά κάποιο τρόπο λαοπρόβλητη απόφασή του) θα μπορέσει να καταχωρήσει τις υποθέσεις ενώπιον του Δικαστηρίου.

Αποφασίζουν εάν θα είναι 15 ή 7

Οι τελευταίες πινελιές δηλαδή τα αποδεικτικά στοιχεία - (καταθέσεις, βίντεο και άλλα) προτού οι υποθέσεις καταχωρηθούν στο Δικαστήριο, θα μπουν από την Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά Αστυνομίας. Το Σώμα των ανακριτών που προέβη σε έρευνα και εισηγήσεις στον τέως Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη. Ο αριθμός των φακέλων με τα στοιχεία που θα κατατεθoύν στη Νομική Υπηρεσία ακόμη δεν ξεκαθάρισε αφού: Eίτε θα είναι 15 - δηλαδή ένας για κάθε αστυνομικό, είτε επτά - που θα αφορά ένα φάκελο για κάθε θύμα του serial killer.

Ο πρόεδρος της Αρχής Ανδρέας Πασχαλίδης ανέφερε ότι οι φάκελοι όσοι και εάν θα είναι δεν θα αλλάξουν το κατηγορητήριο αφού ήδη οι αστυνομικοί κατηγορήθηκαν. Σημειώνεται ότι ο τέως Γενικός Εισαγγελέας αποφάνθηκε: Την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον 15 μελών της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου, που περιλαμβάνουν αστυφύλακες, λοχίες και αξιωματικούς, σε σχέση με τον τρόπο που χειρίστηκαν τις υποθέσεις αυτές με την κατηγορία της διάπραξης ποινικών αδικημάτων που αφορά: Tην παράλειψη υπηρεσιακού καθήκοντος από Δημόσιους Λειτουργούς, κατά παράβαση του Άρθρου 134 του Ποινικού Κώδικα, Κεφ. 154.

Σημειώνεται ότι για τους αστυνομικούς, οι οποίοι δεν κρίθηκε απαραίτητο να τεθούν σε διαθεσιμότητα, ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι αποδείξεως της ενοχής τους από το δικαστήριο πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας.  

Home