Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Παίρνει παράταση η χρήσης μάσκας λόγω αύξησης κρουσμάτων;

Offsite Team -
25.06.2021 - 11:23

Παίρνει παράταση η χρήσης μάσκας λόγω αύξησης κρουσμάτων;

Θα πετάξουμε ή όχι σύντομα τις μάσκες;

Πονοκέφαλο στο υπουργείο Υγείας, την ΣΕΕ αλλά και γενικότερα στο παγκόσμιο προκαλεί η ινδική μετάλλαξη (μετάλλαξη Δέλτα) η ύπαρξη της οποίας έχει ήδη αρχίσει να επηρεάζει τους επιδημιολογικούς δείκτες στη χώρα μας με την αύξηση των κρουσμάτων, αλλά και των νοσηλειών, κυρίως σε άτομα κάτω των 40 ετών.

>>> 15 άτομα θετικά στον ιό - Διασκέδαζαν στο ίδιο νυκτερινό κέντρο

Προ μηνών είχε ειπωθεί πως όταν η Κύπρος εμβολιάσει ένα ικανοποιητικό ποσοστό του πληθυσμού, τότε θα μπορούσε να συζητηθεί η άρση χρήσης της μάσκας. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ένα μέτρο που ήδη έχει εφαρμοστεί στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα από χθες, σε όλους τους εξωτερικούς χώρους στην Ελλάδα, για εμβολιασμένους και μη, δεν απαιτείται η χρήση μάσκας.

Μετά και αυτή την εξέλιξη φουντώνει ξανά η συζήτηση για το εάν η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή θα εξετάσει το ενδεχόμενο άρσης του μέτρου τη μάσκας και στην Κύπρο.

Μιλώντας στην Offsite ο Επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιτροπής και ερωτηθείς ο δρ Τσιούτης, για το εάν η άρση του μέτρου αυτού θα πάρει παράταση λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, ανέφερε πως το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει συζητηθεί ευρέως μέχρι σήμερα, ούτε και η ΣΕΕ έχει καταλήξει σε κάποια εισήγηση. 

Σημειώνει δε πως «ο λόγος είναι απλός: τα ατομικά μέτρα προστασίας είναι το σημαντικότερο και ισχυρότερο όπλο που έχουμε για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο. Εφόσον λοιπόν βρισκόμαστε σε στάση αναμονής έως ότου δούμε κάποια σταθεροποίηση της κατάστασης, όσον αφορά τόσο στους επιδημιολογικούς μας δείκτες όσο και το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης»

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Επιπρόσθετα ο Επικεφαλής της Επιτροπής τόνισε πως «η απόφαση για άρση ενός τόσο σημαντικού και αποτελεσματικού μέτρου, θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στα τοπικά δεδομένα, στο βαθμό των χαλαρώσεων και στους στόχους της διαχείρισης της πανδημίας. Ως εκ τούτου, κάποια συζήτηση για άρση της χρήσης μάσκας, όπου κρίνεται, καλό είναι να γίνει αφού ληφθούν όλα τα παραπάνω υπόψιν».

Home