Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πάμε για χαλαρώσεις Χριστούγεννα - Παραμονή; Τα σενάρια

Offsite Team -
21.12.2020 - 09:47

Πάμε για χαλαρώσεις Χριστούγεννα - Παραμονή; Τα σενάρια

Thumbnail
Το Υπουργικό αποφασίζει - Τι λένε μέλη της επιστημονικής ομάδας στην Offsite

Στο «τραπέζι» τίθεται ξανά το ενδεχόμενο χαλαρώσεων ενόψει των Χριστουγέννων και της παραμονής Πρωτοχρονιάς. Σε συνεχείς διαβουλεύσεις θα βρεθούν σήμερα και αύριο τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας με τον Υπουργό Υγείας ώστε να ληφθούν τελεσίδικες αποφάσεις.

Διαβάστε επίσης: Σε ισχύ από σήμερα Δευτέρα (21/12) νέα μέτρα στην Κύπρο

Τρία είναι τα βασικά ζητήματα που απασχολούν:

  • 1. Το άνοιγμα των Ιερων Ναών.
  • 2. Η αύξηση των συναθροίσεων ενόψει των δυο ημερών από 10 σε 15 τουλάχιστον άτομα.
  • 3. Η επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας μετά τις 00:00 τα μεσάνυχτα.

Τα μέλη της επιστημονικής ομάδας δρ Λεόντιος Κωστρίκης και Δρ Πέτρος Καραγιάννης με τους οποίους συνομίλησε η Οffsite είναι επιφυλακτικοί σε χαλαρώσεις αυτή τη στιγμή.

Αναμένουν και το Υπουργικό

Οι εν λόγω χαλαρώσεις θα συζητηθούν το πιθανότερο στο Υπουργικό Συμβούλιο που είναι ορισμένο αύριο Τρίτη όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Τα μέλη της επιστημονικής ομάδας έλαβαν στα ηλεκτρονικά της ταχυδρομεία σχετικό μήνυμα για να να δώσουν τις απόψεις τους επί των χαλαρώσεων για άνοιγμα των Ναών, αύξησης συναθροίσεων και επέκτασης του ωραρίου κυκλοφορίας μετά τις 21:00.

Όλοι επιφυλατικοί

Το μέλος της επιστημονικής ομάδας Δρ Πέτρος Καραγιάννης επιβεβαίωσε ότι συζητούνται οι εν λόγω χαλαρώσεις, «αλλά είμαστε όλοι επιφυλακτικοί λόγω του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού και του νέου στεέχους του ιού». Από την άλλη, ο Δρ Λεόντιος Κωστρίκκης τόνισε ότι «συζητούνται οι χαλαρώσεις όμως τα επιδημιολογικά δεδομένα ίσως να μην επιτρέπουν κάτι τέτοιο. Τα μέτρα που είναι σε ισχύ τώρα έπρεπε να ληφθούν από το Νοέμβριο».

 

Home