Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πάμε σε χαλάρωση μέτρων; Τι απαντά ο Χατζηπαντέλας

Offsite Team -
26.08.2021 - 11:37

Πάμε σε χαλάρωση μέτρων; Τι απαντά ο Χατζηπαντέλας

Απομακρυσμένη προς το παρόν η περίπτωση ενός νέου lockdown;

Απομακρυσμένη προς το παρόν η περίπτωση ενός νέου lockdown, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, ο οποίος ωστόσο σημείωσε πως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει τους επόμενους δύο με τρεις μήνες.

Ο Υπουργός Υγείας απαντά στο ΚΥΠΕ τι θα γίνει στην περίπτωση 5ου κύματος της πανδημίας, ενώ σημειώνει πως η Κύπρος έχει ήδη περάσει το 4ο κύμα.

Κληθείς να αναφέρει αν το Υπουργικό Συμβούλιο θα προχωρήσει σε χαλάρωση των μέτρων για προστασία από τον Covid την ερχόμενη εβδομάδα, ο κ. Χατζηπαντέλας είπε πως είναι «λίγο δύσκολο να χαλαρώσουν τα μέτρα», ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο αυστηροποίησής τους.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας αναμένει ότι το επόμενο διάστημα τα κρούσματα θα έχουν μια καθοδική τάση, υπογραμμίζοντας πως το πιο σημαντικό είναι ότι καταγράφεται ήδη μείωση στις νοσηλείες.

Σε παρατήρηση ότι η Κύπρος, αν και διατηρεί αυτή την ώρα μια καλή επιδημιολογική εικόνα, εντούτοις συνεχίζει να καταγράφει σημαντικούς αριθμούς κρουσμάτων, ο Υπουργός Υγείας εξέφρασε την εκτίμηση πως «η Κύπρος έχει περάσει το 4ο κύμα», για να συμπληρώσει πως «αν υπάρξουν περαιτέρω αυξήσεις το επόμενο διάστημα θα μιλούμε για 5ο κύμα».

«Σύμφωνα με τις μελέτες που υπάρχουν και τη συζήτηση που έχω με τους ειδικούς...έχουμε περάσει το 4ο κύμα. Τα κρούσματα θα έχουν μια καθοδική τάση, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι βλέπουμε μείωση στις νοσηλείες», είπε ο κ. Χατζηπαντέλας.

Εξάλλου, σημείωσε πως το Υπουργείο του βρίσκεται σε επαγρύπνηση είκοσι τέσσερις ώρες το 24ωρο, προσθέτοντας πως είναι έτοιμο να πάρει μέτρα εκεί και όπου χρειαστεί.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο ενός νέου γενικού lockdown σε περίπτωση περαιτέρω αύξησης κρουσμάτων, ώστε να αποφευχθεί νέα εκτόξευση κρουσμάτων, ο κ. Χατζηπαντέλας είπε συγκεκριμένα πως για να αποφασιστεί ένα νέο lockdown θα πρέπει να μελετηθούν όλα τα δεδομένα, που θα υπάρχουν εκείνη τη στιγμή.

«Αυτή τη στιγμή», είπε, «η περίπτωση ενός νέου lockdown δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει τους επόμενους δύο με τρεις μήνες».

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σε ερώτηση τι θα γίνει με τα εμβολιασμένα άτομα στην περίπτωση ενός νέου lockdown, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι «θα τα δούμε όλα όταν θα έρθει η ώρα. Προς το παρόν για τον επόμενο μήνα δεν είναι στον ορίζοντα μας κάτι τέτοιο».

Συνέχισε λέγοντας ότι σύμφωνα με τους ειδικούς σε Κύπρο και εξωτερικό «είναι πολύ δύσκολο» να προβλεφθεί σε αυτή την πανδημία τι θα γίνει ένα μήνα μετά.

«Και αυτό ισχύει παγκόσμια. Είναι κάτι που δεν μπορεί να προβλεφθεί. Εμείς βλέπουμε τα πράγματα μέχρι τον επόμενο μήνα, που μπορούμε να έχουμε ασφαλείς προβλέψεις», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home