Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Παν. Κύπρου: Στην 64η θέση στην κατάταξη των Times

Offsite Team -
21.10.2021 - 12:10

Παν. Κύπρου: Στην 64η θέση στην κατάταξη των Times

Thumbnail
Στην 64η θέση στην κατάταξη των Times για αναδυόμενες οικονομίες

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου κατατάσσεται ως 64ο Κορυφαίο Πανεπιστήμιο Παγκοσμίως, σύμφωνα με τη νέα διεθνή κατάταξη των Times Higher Education, "Times Higher Education Emerging Economies University Rankings 2022".

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, το Times Higher Education ανακοίνωσε στις 19 Οκτωβρίου 2021 τα αποτελέσματα της κατάταξης "Times Higher Education Emerging Economies University Rankings 2022", η οποία περιλαμβάνει 698 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Παρόλο που τα πανεπιστήμια που αξιολογήθηκαν αυξήθηκαν κατά 26% συγκριτικά με την περσινή χρονιά, το Πανεπιστήμιο Κύπρου διατηρεί την 64η θέση.

Η κατάταξη "Times Higher Education Emerging Economies University Rankings 2022" περιλαμβάνει μόνο τα ιδρύματα χωρών των οποίων οι οικονομίες κατατάσσονται ως  «Advanced Emerging», «Secondary Emerging» και «Frontier» από τον FTSE stock exchange.

Φέτος αξιολογήθηκαν περισσότερα από 500 Πανεπιστήμια από 50 συνολικά χώρες.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Για την εν λόγω λίστα, χρησιμοποιείται η ίδια μεθοδολογία με τη βασική κατάταξη Times Higher Education, World University Rankings. 

Αξιολογείται, επομένως,  η απόδοση κάθε Πανεπιστημίου στους τομείς: Διδασκαλία, Έρευνα, Μεταφορά Τεχνογνωσίας, και Διεθνή Εικόνα και Προοπτική.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, η μεθοδολογία, όμως, αναπροσαρμόζεται έτσι ώστε να αντικατοπτρίζει καλύτερα τα χαρακτηριστικά και τις προτεραιότητες ανάπτυξης των Πανεπιστημίων στις αναπτυσσόμενες οικονομίες.

Περισσότερη βαρύτητα δίνεται, για παράδειγμα, στους τομείς της Διασύνδεσης με τη Βιομηχανία και της Διεθνούς Εικόνας και Προοπτικής.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το Πανεπιστήμιο Κύπρου επιδιώκει (και σημειώνει εξαιρετικά αποτελέσματα) τη σύγκριση του με τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου.

PANKYPROY

Η κατάταξή του ως το 64ο κορυφαίο Πανεπιστήμιο στην εν λόγω λίστα αποτελεί σημαντικό επίτευγμα, σε μια χρονιά που μόνο το 54% των πανεπιστημίων κατάφεραν να βελτιώσουν ή να διατηρήσουν τη θέση τους συγκριτικά με την περσινή χρονιά .

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης αναφέρθηκε στη σημασία των έγκυρων διεθνών κατατάξεων ως πλοηγό για το πού  βρισκόμαστε και που πρέπει να πάμε.

«Σε έναν κόσμο που συνεχώς εξελίσσεται, με τον ανταγωνισμό και τις απαιτήσεις συνεχώς να αυξάνονται, τα πανεπιστήμια καλούνται να λειτουργούν με δημιουργικούς τρόπους ώστε να προσελκύουν άριστους/ες φοιτητές/ριες και ερευνήτριες/ες και να επιδρούν θετικά στην κοινωνία», ανέφερε.

«Με αποφοίτους που δραστηριοποιούνται στη χώρα τους και το εξωτερικό και επιστήμονες που συνεχίζουν να μεταδίδουν τις γνώσεις τους και να αναζητούν νέες λύσεις και εφαρμογές για τη βελτίωση του περιβάλλοντος και του τρόπου ζωής μας, τα πανεπιστήμια αποτελούν έναν από τους σημαντικούς διαμορφωτές του μέλλοντος», σημείωσε.  

ΚΥΠΕ

Home