Πάνε για διαδήλωση: «Κάτω τα σιέρκα που τον Ακάμα!»- Λεπτομέρειες

Πάνε για διαδήλωση: «Κάτω τα σιέρκα που τον Ακάμα!»- Λεπτομέρειες

Πότε και που θα γίνει η διαδήλωση

Μετά τις χθεσινές (13/11) πυρκαγιές στον Ακάμα, ο κόσμος έχει αντιδράσει και διοργανώνει εκδήλωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στο Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος (στα φώτα του Καλησπέρα, στη Λευκωσία).

Την διαδήλωση αυτή την διοργανώνει το Save Akamas / Save Cyprus, το οποίοι καλεί όλους όσους θέλουν να παρευρεθούν στην διαδήλωση.

«Τα τελευταία 3 χρόνια, η Χερσόνησος Ακάμα αποτελεί συστηματικό στόχο εμπρηστών. 

Από τον Γενάρη 2017 μέχρι σήμερα, εμπρηστές προκάλεσαν περίπου 80 κακόβουλες πυρκαγιές εντός ή γύρω από το Εθνικό Δασικό Πάρκο Ακάμα. 

Μέχρι στιγμής, οι αρμόδιες αρχές δεν κατάφεραν να στοιχειοθετήσουν οποιαδήποτε ποινική δίωξη και κυρίως να καταδικάσουν τους εμπρησμούς ως μέσο άσκησης πολιτικής πίεσης.

Έπρεπε να φτάσουμε στην προχθεσινή πυρκαγιά στην τοποθεσία Τζιυφή και στο κάψιμο 70 εκταρίων, δηλαδή 700,000 τ.μ. για τα αυτονόητα.

Μετά τις χθεσινές πυρκαγιές, θεωρούμε ότι ήρθε ξανά η ώρα της κοινωνίας. Το κράτος στην καλύτερη περίπτωση ανέχεται και στη χειρότερη ενθαρρύνει αυτές τις συμπεριφορές. Καλούμε όλες/ους το Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, στις 12:00, σε διαμαρτυρία στο Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος (στα φώτα του Καλησπέρα, στη Λευκωσία).»

 

Home