Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πάνε όλοι στη Βουλή για την κίνηση στους δρόμους

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
22.09.2022 - 06:00

Πάνε όλοι στη Βουλή για την κίνηση στους δρόμους

Το χάος που επικρατεί στη Λευκωσία στην ατζέντα της Επιτροπής Μεταφορών - Συζήτηση και για τις άλλες μεγάλες πόλεις

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Ξανά το κυκλοφοριακό στην ατζέντα της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής. Σήμερα Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι οι βουλευτές θα συζητήσουν ένα πρόβλημα βραχνά κυρίως για τους Λευκωσιάτες, αλλά και όλες τις πόλεις. Η Επιτροπή θα εξετάσει αυτεπαγγέλτως το θέμα που τιτλοφορείται: Η κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους των μεγάλων πόλεων, το κυκλοφοριακό κομφούζιο και οι τρόποι επίλυσης των προβλημάτων που προκύπτουν.

Η Βουλή θέλει λύσεις χθες, με τον πρόεδρο της Επιτροπής βουλευτή του ΔΗΠΑ Μαρίνο Μουσιούττα να δηλώνει στην Offsite Νews: «Θέλουμε από τους αρμόδιους να ακούσουμε λύσεις για επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος σήμερα, όχι σε βάθος πενταετίας και βάλε που θα ολοκληρωθεί ο περιμετρικός, οι λεωφορειολωρίδες, πιθανότατα το τραμ και όποιο άλλο μέτρο βρίσκεται σε εξέλιξη. Ειδικά στη Λευκωσία η κατάσταση είναι τουλάχιστον τραγική και ζητούμε βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες λύσεις».

Στη συνεδρία θα βρεθούν και εκπρόσωποι του Υπουργείου Μεταφορών που επεξεργάζονται την  εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) στην ευρύτερη αστική περιοχή της επαρχίας Λευκωσίας. Παράλληλα, άρχισαν μελέτες από Ιταλούς ειδικούς για τη Λεμεσό και τη Λάρνακα, προκηρύχθηκαν προσφορές για την Πάφο, ενώ υπογράφηκε τον Φεβρουάριο  το Συμβόλαιο για την Παροχή Υπηρεσιών για την Εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για την ευρύτερη αστική περιοχή της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου.

>>> Διαβάστε επίσης:  Προχωρά το σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας Λευκωσίας <<<

Η  προϊστάμενη του Κλάδου Βιώσιμης Κινητικότητας Λευκωσίας, Εύη Αναγιωτού, μιλώντας στην Offsite News ανέφερε ότι «θα παραστούμε στη Βουλή, αλλά δεν θα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μελέτες. Ειδικότερα για τη Λευκωσία εξελίξεις θα έχουμε τον Οκτώβριο. Αυτό θα αναφέρουμε στους βουλευτές».

Όπως ξαναέγραψε η Offsite News στα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα του Υπουργείου Μεταφορών είναι ιο σχεδιασμός λεωφορειολωρίδων που μελλοντικά θα οδηγεί σε τραμ. Στο τραπέζι βρίσκονται προτάσεις για για κλιμακωτά ωράρια εργασίας με στόχο την καθιέρωση εναλλακτικών ρυθμίσεων για τις μετακινήσεις κατά τις ώρες αιχμής με απώτερο σκοπό την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Η ανάπλαση και αναζωογόνηση των ιστορικών πυρήνων, του επιχειρηματικού κέντρου καθώς και των υπόλοιπων αστικών πυρήνων της Λευκωσίας.

Home