Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πάνω από 10 εκ. άτομα έχουν μετάσχει στο πρόγραμμα Erasmus+

Offsite Team -
28.01.2020

Πάνω από 10 εκ. άτομα έχουν μετάσχει στο πρόγραμμα Erasmus+

Thumbnail
Tην τελευταία τριετία

Πάνω από 10 εκατομμύρια άτομα έχουν μετάσχει στο πρόγραμμα Erasmus+ την τελευταία τριετία, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Κομισιόν. Σύμφωνα με την Κομισιόν, "το 2018 υπήρξε ένα ακόμη έτος-ρεκόρ, καθώς ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανήλθε σε 2,8 δισ. ευρώ, ποσό που συνιστά αύξηση της χρηματοδότησης κατά 10 % σε σύγκριση με το 2017", αναφέρεται.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, "το Erasmus+ χρηματοδότησε πάνω από 23.500 έργα και, συνολικά, υποστήριξε την κινητικότητα περισσότερων από 850.000 σπουδαστών, μαθητευομένων, εκπαιδευτικών και εργαζομένων στον τομέα της νεολαίας το 2018", ενώ "σχεδόν το 10 % των 470.000 σπουδαστών, ασκουμένων και μελών του προσωπικού της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που έλαβαν υποτροφία κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017/2018 ταξίδεψαν από και προς χώρες εταίρους ανά τον κόσμο".

Σημειώνεται ακόμα ότι "εκτός από τους φοιτητές, τις φοιτήτριες και το προσωπικό των πανεπιστημίων, το Erasmus+ στήριξε 40.000 εκπαιδευτικούς και μέλη προσωπικού σχολείων, 148.000 εκπαιδευόμενους/-ες επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, 8.400 μέλη του προσωπικού εκπαίδευσης ενηλίκων και 155.000 νέους και νέες και άτομα που εργάζονται στον τομέα της νεολαίας" και  "χρηματοδότησε επίσης 199 αθλητικά έργα, από τα οποία τα 118 διοργανώθηκαν από οργανώσεις μαζικού αθλητισμού".

Κατά την έναρξη εκδήλωσης για τα ενδιαφερόμενα μέρη σχετικά με το νέο πρόγραμμα Erasmus+ που διεξάγεται σήμερα στς Βρυξέλλες, η επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, Μαρία Γκαμπριέλ, τόνισε ότι "για τις νεότερες γενιές μας το Erasmus+ αποτελεί πλέον μια πύλη προς την Ευρώπη και τον κόσμο" και "είναι ένα από τα πιο απτά επιτεύγματα της ΕΕ, ενώνει τους ανθρώπους σε ολόκληρη την ήπειρο, δημιουργεί την αίσθηση του ανήκειν και της αλληλεγγύης, αναβαθμίζει τα επαγγελματικά προσόντα και βελτιώνει τις προοπτικές των ατόμων που συμμετέχουν".

ΚΥΠΕ

Home