Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Παραμένει υπό κράτηση στα Κατεχόμενα ο Α. Σουτζιής

Offsite Team -
01.09.2022 - 19:16

Παραμένει υπό κράτηση στα Κατεχόμενα ο Α. Σουτζιής

Συνελήφθη ως ύποπτος για κατασκοπεία στο οδόφραγμα του Πέργαμου - Εκ νέου αύριο ενώπιον "δικαστηρίου"

Συνεχίζεται η «έρευνα» της «αστυνομίας» στα κατεχόμενα για τον Ανδρέα Σουτζιή που τέθηκε υπό παράνομη κράτηση ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Τουρκοκύπριος νομικός Οντζέλ Πολιλί. Ο κ. Πολιλί εκπροσωπεί τον Ελληνοκύπριο στη «δίκη» που ξεκίνησε στα κατεχόμενα, μετά την παράνομη σύλληψή του. 

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Ο κ. Σουτζιής συνελήφθη ως "ύποπτος για κατασκοπεία" στο οδόφραγμα του Πέργαμου και θα παρουσιαστεί εκ νέου αύριο ενώπιον "δικαστηρίου". Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας προέβη σε διαβήματα, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος. 

Ο κ. Πολιλί ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι ο κ. Σουτζιής τέθηκε υπό κράτηση στα κατεχόμενα σχετικά με μια επίσκεψη του ίδιου και φιλικών προσώπων στην κατεχόμενη Γαλάτεια, στις 13 Αυγούστου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Σουτζιής χρησιμοποίησε «walkie talkies» για να διευκολύνει την επικοινωνία ανάμεσα στα οχήματα που επισκέφθηκαν τα κατεχόμενα, λόγω προβλήματος με τη λήψη σήματος στα κινητά τηλέφωνα των Ελληνοκυπρίων όταν επισκέπτονται τα κατεχόμενα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα από αυτά τα ασύρματα μέσα επικοινωνίας εντοπίστηκε στο ξενοδοχείο που επισκέφθηκε ο κ. Σουτζιής και οι φίλοι του. 

Σύμφωνα με τον Τ/κ νομικό, το «walkie talkie» που εντοπίστηκε στο ξενοδοχείο παραδόθηκε στην «αστυνομία», η οποία ξεκίνησε στη συνέχεια «έρευνα». Στα πλαίσια αυτής της «έρευνας» εντοπίστηκαν στην κατοχή και στο κινητό του κ. Σουτζιή χάρτης και φωτογραφίες που μελετούνται από την «αστυνομία», πρόσθεσε. 

Σύμφωνα με τον κ. Πολιλί, ο κ. Σουτζιή έχει ήδη εμφανιστεί ενώπιον «δικαστηρίου». Αύριο θα οδηγηθεί εκ νέου σε «δικαστήριο» των κατεχομένων. 

Επισημαίνοντας ότι «συνεχίζεται η έρευνα της "αστυνομίας", ο κ. Πολιλί σημείωσε πως αναμένει ότι η «αστυνομία» θα ζητήσει αύριο παράταση της «κράτησης» για άλλες τρεις ημέρες

Σημειώνεται ότι στα κατεχόμενα απαγορεύεται «η μη εξουσιοδοτημένη κατοχή walkie talkies». 

Την υπόθεση έφερε στο φως της δημοσιότητας σήμερα η εφημερίδα "Πολίτης".

Η Κίνηση Αμμόχωστος για την Κύπρο καταδικάζει τη σύλληψη από τις κατοχικές αρχές του μέλους της Ανδρέα Σουτζιή

Η Κίνηση Αμμόχωστος για την Κύπρο καταδικάζει "με τον πιο απερίφραστο τρόπο τη σύλληψη από τις κατοχικές αρχές του μέλους της, Ανδρέα Σουτζιή", σημειώνοντας ότι "ένας άνθρωπος ειρηνιστής δεν δύναται να κατηγορείται ως κατάσκοπος".

Σε ανακοίνωσή της, η Κίνηση αναφέρει ότι "κατά καιρούς οι ακραίοι και των δύο πλευρών κατηγορούν τους ανθρώπους της επανένωσης ως κατασκόπους και είναι λυπηρό και εξοργιστικό να βλέπουμε συλλήψεις αυτών των ανθρώπων βάσει ανυπόστατων κατηγοριών".

Το τελευταίο διάστημα, συνεχίζει, "έχουμε διαπιστώσει στροφή του κατοχικού καθεστώτος σε πιο εχθρικές πρακτικές κατά των ανθρώπων της επανένωσης και στις δύο πλευρές, με τον Τατάρ και την 'κυβέρνησή» του με αυτό τον τρόπο να προσπαθούν να εκφοβίσουν και να δημιουργήσουν την εντύπωση πως πλέον η επανένωση της χώρας αποτελεί παρελθόν".

"Εμείς θα σταθούμε απέναντι στις επιδιώξεις αυτές", αναφέρει η Κίνηση Αμμόχωστος για την Κύπρο, η οποία καλεί "τους υγειώς σκεπτόμενους Τ/κ συμπατριώτες μας να αντισταθούν, απαιτώντας άμεση αποφυλάκιση του κ. Σουτζιή".

ΚΥΠΕ

Home