Παρέμβαση Γιολίτη για την εξέλιξη της υπόθεση Άντρης Ελευθερίου

Παρέμβαση Γιολίτη για την εξέλιξη της υπόθεση Άντρης Ελευθερίου

Γραπτή δήλωση της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Έμιλυς Γιολίτη

Ανακοίνωση εξέδωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης αναφορικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση της Άντρης Ελευθερίου.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία ακολουθεί τις νενομισμένες διαδικασίες, ενώ παράλληλα διαβεβαιώνει την στήριξη της Πολιτείας και της ίδιας προσωπικά στην κάθε γυναίκα που κατήγγειλε ή προτίθεται να καταγγείλει περιστατικά βίας.

Αυτούσια η ανακοίνωση της Υπουργού:

«Τονίζω και επαναλαμβάνω τη στήριξη της Πολιτείας και εμένα προσωπικά στην Άντρη Ελευθερίου, η οποία μετά από συνάντηση που είχαμε στις 20 Ιανουαρίου, βρήκε το θάρρος και τη δύναμη να καταγγείλει τη σεξουαλική κακοποίησή της που συνέβη πριν από χρόνια.

Με την Άντρη Ελευθερίου είμαι σε επικοινωνία και γνωρίζει πως βρίσκομαι στο πλευρό της.

Η Αστυνομία ακολουθεί τις νενομισμένες διαδικασίες για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Οι διαδικασίες υπάρχουν και θα ακολουθηθούν, για να ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης.

Τονίζω και διαβεβαιώνω για τη στήριξη της Πολιτείας και εμένα προσωπικά στην κάθε γυναίκα που κατήγγειλε ή προτίθεται να καταγγείλει περιστατικά βίας και εκφράζω την πλήρη στήριξη μου.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο λειτουργούν ειδικά, εξειδικευμένα κλιμάκια για τη βία κατά των γυναικών, ενώ πρόσφατα λειτούργησε για αυτό τον σκοπό και το Σπίτι της Γυναίκας.

Επικρίσεις και ανεύθυνες τοποθετήσεις ουδόλως βοηθούν το γενικότερο καλό και στόχο που είναι η ενθάρρυνση καταγγελιών παρόμοιων περιστατικών.  Είναι με αυτές τις ανεύθυνες τοποθετήσεις που αποτρέπονται γυναίκες να προσέλθουν στις αρχές και να καταγγείλουν συμπεριφορές που δεν είναι αποδεκτές. Καμία γυναίκα δεν είναι μόνη.»

Home