Παρολίγον τραγωδία στη Λάρνακα - Άμεση κινητοποίηση των Αρχών

Παρολίγον τραγωδία στη Λάρνακα - Άμεση κινητοποίηση των Αρχών

Δέκα άτομα κινδύνεψαν να πνιγούν ανοικτά της Λάρνακας

Δέκα άνθρωποι που επέβαιναν σε μικρό σκάφος και βρίσκονταν σε κίνδυνο διασώθηκαν σε επιχείρηση του Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης, ενώ άλλοι δύο που βρίσκονταν στο νερό, διασώθηκαν από παραπλέον εμπορικό πλοίο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, σε άμεση κινητοποίηση τέθηκε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ύστερα από πληροφορία που έλαβε στις 13:15 μμ για  μικρό σκάφος με 10 πρόσωπα που βρισκόταν σε κίνδυνο, ενώ δύο άνθρωποι επιπλέον βρίσκονταν στο νερό, στη θαλάσσια περιοχή 57 ΝΜ νοτιοανατολικά της Λάρνακας

 

Σύμφωνα με το ΚΣΕΔ ενεργοποιήθηκε αμέσως το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», αποστέλλοντας στην περιοχή την Άκατο «ΟΝΗΣΙΛΛΟ» της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας με νοσηλευτή του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥΠΥ) και έθεσε σε ετοιμότητα ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας.

 

Τα δύο πρόσωπα των οποίων η ζωή βρισκόταν σε άμεσο κίνδυνο διασώθηκαν από παραπλέον εμπορικό πλοίο, το οποίο εκτράπηκε της πορείας του από το ΚΣΕΔ με σκοπό να συμμετέχει στην επιχείρηση διάσωσης. 

 

Το πλοίο αναμένεται να φθάσει στο Λιμάνι της Λάρνακας γύρω στις 8:00 μ.μ. Όλες οι αρχές βρίσκονται εν αναμονή, προκειμένου να παραλάβουν τους ανθρώπους και να φροντίσουν για την ασφαλή μεταφορά τους στο Κέντρο Φιλοξενίας στην Κοκκινοτριμυθιά.

ΚΥΠΕ

Home