Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Παρόμοιος με τον σεισμό του '95 ο σημερινός

Offsite Team -
11.01.2022

Παρόμοιος με τον σεισμό του '95 ο σημερινός

Σημαντικές πληροφορίες για τον ισχυρό σεισμό που αναστάτωσε την Κύπρο - 3.1 ρίχτερ ο μεγαλύτερος μετασεισμός

Έντονα αισθητός σε όλη την Κύπρο έγινε ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε τα ξημερώματα και συγκεκριμένα στις 03:08 την Κύπρο. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης, ο σεισμός ήταν 6.1 Ρίχτερ και είχε επίκεντρο στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, 50 χιλιόμετρα δυτικά -βορειοδυτικά της Πόλης Χρυσοχούς και εστιακό βάθος 25 χιλιόμετρα.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο Διευθυντής του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, Χριστόδουλος Χατζηγεωργίου, ανέφερε ότι εκτιμάται πως ο σεισμός που σημειώθηκε τα ξημερώματα ήταν ο κύριος, βάσει και των στατιστικών δεδομένων που έχουν οι ειδικοί στην κατοχή τους για την περιοχή. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Μάλιστα, ακολούθησε μετασεισμική δραστηριότητα, με τον μεγαλύτερο μετασεισμό να είναι 3.1 ρίχτερ.

Ο σεισμός έγινε στο ανατολικό τμήμα της ζώνης κατάδυσης του κόλπου της Αττάλειας, στην οποία γίνεται η κατάδυσης της αφρικανικής πλάκας κάτω από την ευρασιατική. «Είναι μια ζώνη η οποία δίνει αρκετή σεισμικότητα και στατιστικά έχουμε τουλάχιστον 1 αισθητό σεισμό κάθε χρόνο». 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Παράλληλα ο κ. Χατζηγεωργίου αναφέρθηκε και στον σεισμό της 23ης Φεβρουαρίου 1995 που ήταν επίσης ιδιαίτερα αισθητός, μεγέθους περίπου 6 Ρίχτερ. «Ήταν πιο κοντά στην ακτογραμμή της Κύπρου και τότε είχαμε δύο νεκρούς, αρκετά σπίτια καταστράφηκαν».

Σημειώνεται πως από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο είχε εκδοθεί και προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τον σεισμό, η οποία ωστόσο ακυρώθηκε. 

1

Home