Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Παροξυσμός με κομμωτήρια & αισθητικούς / Πήραν φωτιά τα τηλέφωνα

Του Χαράλαμπου Ζάκου -
01.05.2020 - 06:30

Παροξυσμός με κομμωτήρια & αισθητικούς / Πήραν φωτιά τα τηλέφωνα

Thumbnail
Τρέχουν και δεν προλαβαίνουν τα ραντεβού κομμωτές & αισθητικοί – Τι λένε επαγγελματίες και οι Προέδροι τους στην Offsite

Όλοι αναρωτιούνταν το πότε θα ανοίξουν κουρεία, κομμωτήρια αλλά και ινστιτούτα αισθητικής. Η απάντηση δόθηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος στο Διάγγελμά του το βράδυ της Τετάρτης (30/4) αποκάλυψε ότι θα ανοίξουν την Πέμπτη 21 Μάϊου 2020.

Από την πρώτη στιγμή αρκετοί πολίτες έτρεξαν να κλείσουν ραντεβού, καθώς οι εν λόγω επιχειρήσεις είχαν ανασταλεί τη λειτουργία τους από τις 16 Μαρτίου στα πλαίσια των μέτρων για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επαγγελματίες κομμωτές και αισθητικοί μίλησαν στην Offsite σχετικά με την απόφαση του Προέδρου, μετά το lockdown, για επαναλειτουργία των καταστημάτων τους στις 21 Μαΐου, αλλά και τον «βομβαρδισμό» μηνυμάτων και τηλεφώνων που δέχθηκαν μετά το διάγγελμα του Προέδρου.

 

Γιάννης Ηροδότου / Ιδιοκτήτης του «Mohawk Hair Studio»

«Δεν είμαι υπεύθυνος για να κρίνω το πότε θα ανοίξουμε. Υπάρχουν τα άτομα που είναι η δουλειά τους. Είναι οι επιδημιολόγοι. Είναι η ομάδα του Προέδρου. Σεβόμαστε τις αποφάσεις τους. Σίγουρα εγώ θα ήθελα να ανοίξω όσο πιο σύντομα γίνεται, αφού τα έξοδα τρέχουν, αλλά σέβομαι την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως και την σεβάστηκα τόσο καιρό», ανέφερε ο ιδιοκτήτης του Mohawk Hair Studio, Γιάννης Ηροδότου, σχετικά με την απόφαση του Προέδρου για το πότε θα επαναλειτουργήσουν τα κομμωτήρια.  

«Μετά το διάγγελμα του Πρόεδρου δεν σταμάτησαν τα τηλέφωνα. Είναι τόσα πολλά τα μηνύματα που δεν προλαβαίνω να το απαντήσω. Το θέμα τώρα είναι το πώς θα πραγματοποιούνται τα ραντεβού με τα μέτρα προστασίας», ανέφερε ο κ. Ηροδότου, σημειώνοντας πως ήδη έχουν προετοιμαστεί και έχουν προχωρήσει με γενική απολύμανση του χώρου με ειδική εταιρεία, ενώ αναμένουν παράλληλα τις οδηγίες από τους αρμόδιους για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν ώστε να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα και με ασφάλεια οι πελάτες τους.

Μάλιστα, ο ίδιος ετοίμασε και βίντεο με το οποίο ενημερώνει τους πελάτες του για τα νέα δεδομένα:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Giannis Mohawk Erodotou (@mohawkhairstudio) on

 

Αντρέας Κωμοδρόμου / Ιδιοκτήτης του «The Groomers»

«Εμείς δεν είμαστε ειδικοί. Θα ακολουθήσουμε τις αποφάσεις αυτών που γνωρίζουν καλύτερα», ανέφερε σχετικά με την απόφαση για επαναλειτουργία των κομμωτηρίων ο ιδιοκτήτης του «The Groomers», Αντρέας Κωμοδρόμος.

«Από την πρώτη στιγμή του διαγγέλματος τόσο διαδικτυακά, όσο και μέσω τηλεφώνου έχουμε δεχθεί εκατοντάδες κλήσεις για κρατήσεις», σημειώνοντας παράλληλα πως πλέον αυτό που τους απασχολεί είναι το πώς θα εξυπηρετήσουν με ασφάλεια τους πελάτες τους.

«Περιμένουμε τις οδηγίες των ειδικών και εμείς θα τις ακολουθήσουμε για την ασφάλεια τη δική μας αλλά και των πελατών μας», ήταν το καταληκτικό σχόλιο του κ. Κωμοδρόμου.

 

Ερλάντου Ρακούτου / Ιδιοκτήτης των «The BarberShop Wizart»

«Σεβόμαστε απόλυτα την απόφαση, αν και θα θέλαμε να ανοίξουμε γρηγορότερα καθώς έχουμε πολλά έξοδα, όμως εμείς δεν είμαστε οι ειδικοί για να αποφασίσουμε», ανέφερε ο ιδιοκτήτης των «The BarberShop Wizart», Ερλάντου Ρακούτου σχετικά με την ημερομηνία επαναλειτουργίας τους.

«Μέσα στις επόμενες δύο ώρες μετά το διάγγελμα του Προέδρου είχαμε δεχθεί πάνω από 300 ραντεβού, είτε διαδικτυακά, είτε μέσω τηλεφώνου και μηνυμάτων, ενώ τα τηλέφωνα δεν έχουν σταματήσει να χτυπούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρακούτου σημειώνοντας όπως και οι υπόλοιποι πως αναμένουν τις οδηγίες για το ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί στα ραντεβού.

 

Νάκης Παντελίδης / Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κομμωτών και Κουρέων

«Για να μας πουν να ανοίξουμε την Β’ φάση κάτι περισσότερα από εμάς θα ξέρουν. Αυτοί είναι οι ειδικοί. Εμείς θα θέλαμε να είμαστε στην Α’ φάση, αφού τα οικονομικά όλων μας τρέχουν, αλλά αν είναι θέμα Υγείας να μείνουμε σπίτι τότε θα μείνουμε σπίτι», ανέφερε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κομμωτών και Κουρέων, Νάκης Παντελίδης.

«Εμείς θα ακολουθήσουμε ότι μας πουν. Τώρα περιμένουμε τα μέτρα για το πώς θα ανοίξουμε και πως θα εξυπηρετήσουμε τον κόσμο», ενώ ανέφερε παράλληλα πως ο ίδιος στα 45 χρόνια που εργάζεται δεν έχει πάρει ποτέ τόσα τηλεφωνήματα από τον κόσμο.

«Ο τρόπος λειτουργίας κομμωτηρίων και κουρείων θα αλλάξει. Όσοι δεν δούλευαν με ραντεβού θα πρέπει να το πράξουν, ενώ όσοι δουλεύουν με ραντεβού ενδεχομένως να πρέπει να δίνουν λίγη περισσότερη ώρα σε κάθε ραντεβού. Τώρα σε περίπτωση που κάποιος πελάτης φτάσει στο κουρείο ή κομμωτήριο πιο γρήγορα μπορεί να περιμένει για λίγο έξω μέχρι να αποχωρήσει ο προηγούμενος πελάτης ώστε να είναι όλοι ασφαλείς», σημειώνοντας παράλληλα πως οι ίδιοι περιμένουν οδηγίες από τους αρμόδιους για το πώς θα λειτουργήσουν για το καλό της υγείας τόσο των μελών τους, όσο και των πολιτών.

«Είμαστε λίγο δυσαρεστημένοι, καθώς περιμέναμε να ανοίξουμε την Α’ φάση, όμως εμείς θα ακούσουμε τους ειδικούς. Είναι πολλά μέλη μας που έχουν μεγάλη δυσκολία να αντέξουν οικονομικά μέχρι τις 21 Μαΐου καθώς τα έξοδα τρέχουν».

«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους που έδειξαν αντοχή και ευχαριστούμε που ανταποκρίνονται θετικά», ήταν το καταληκτικό σχόλιο του κ. Παντελίδη.

 

 Στο ίδιο τέμπο και οι αισθητικοί

 

Γεωργία Καλογεράκη / Ιδιοκτήτρια του ινστιτούτου αισθητικής «Elegance by GK Georgia Kalogeraki»

Η Γεωργία Καλογεράκη μετά από ερώτηση μας σχετικά με το πώς «βλέπει» την απόφαση για άνοιγμα των ινστιτούτων αισθητικής στις 21 Μαϊου μας απάντησε πως «σίγουρα αυτοί που πήραν τις αποφάσεις για το πότε είναι ασφαλές να ανοίξουμε γνωρίζουν πολύ περισσότερα από εμάς. Πρώτο μέλημα μας είναι η υγεία, τόσο η δική μας όσο και τον πελατών μας γι’ αυτό εμείς θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών, ότι πράξαμε άλλωστε και έως σήμερα, αλλά και τόσα χρόνια, καθώς στα ινστιτούτα αισθητικής έχουμε τα πιο πολλά μέτρα υγιεινής και αποστείρωσης εξοπλισμού και χώρου».

Σε ερώτηση μας σχετικά με τα ραντεβού η κα. Καλογεράκη μας ανέφερε πως από το ίδιο βράδυ που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήγγειλε την επαναλειτουργία των ινστιτούτων αισθητικής, το τηλέφωνο της δεν έχει σταματήσει να χτυπάει. «Ήταν τόσα πολλά τα μηνύματα και τα τηλεφωνήματα που είναι αδύνατον να απαντηθούν σε μία ημέρα. Μάλιστα γνωρίζω άλλες συναδέλφους που μέχρι τα μεσάνυχτα έκλειναν ραντεβού».

«Είμαστε προετοιμασμένες να επαναλειτουργήσουμε, ωστόσο, θα χρειαστούμε τη στήριξη της κυβέρνησης μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση», ήταν το καταληκτικό σχόλιο της κα. Καλογεράκη

 

Βάκια Ιωάννου / Πρόεδρος του Συλλόγου Αισθητικών Κύπρου

«Θεωρώ πως δεν εξαρτάται από εμάς το πότε θα ανοίξουμε. Εξαρτάται από τους ειδικούς. Σίγουρα δεν μπορούμε να παρακάμψουμε τους επιστήμονες. Εγώ είμαι ευχαριστημένη που είμαστε στη Β’ φάση και δεν είμαστε στην τελευταία», ανέφερε σχετικά με την απόφαση του Προέδρου για το άνοιγμα των ινστιτούτου αισθητικής στις 21 Μαΐου η Πρόεδρους του Συλλόγου Αισθητικών Κύπρου, Βάκια Ιωάννου.

«Ετοιμάσαμε πρωτόκολλο το οποίο ευελπιστώ μέχρι την Δευτέρα να είναι έτοιμο ώστε να το αποστείλουμε στο Υπουργείο Υγείας ώστε να λάβουμε οδηγίες από τους αρμόδιους για το πώς θα ανοίξουν και με ποια μέτρα τα ινστιτούτα. Θα αφορά μέτρα ασφαλείας και υγείας. Οδηγίες για παράδειγμα πριν την επίσκεψη του πελάτη. Την ενδυμασία της αισθητικού, το κρεβατάκι, τον πελάτη. Θα περιλαμβάνει τα πάντα».

«Να ευχόμαστε να είμαστε καλά και να ξεκινήσουμε να εργαζόμαστε. Ήδη πολλοί πελάτες προχώρησαν με κρατήσεις. Οικονομικά προβλήματα γνωρίζω ότι υπάρχουν. Έχεις σπίτι, έχεις οικογένεια. Δεν είναι εύκολο να σταματήσεις να εργάζεσαι για δύο μήνες, αλλά εκείνο που έδωσε η κυβέρνηση είναι μεγάλη ανακούφιση, παρά να μην πάρεις τίποτα», σημείωσε η κα. Ιωάννου, αναφέροντας παράλληλα πως οι ίδιοι προσπαθούν να πάρουν και θα τηρήσουν με πολλή αυστηρότητα τα κατάλληλα μέτρα για το καλό όλων.

Home