Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΠΑΣΙΚΑ: Απασχολεί το πώς θα ανοίξουν τα Κέντρα Αναψυχής

Offsite Team -
25.01.2021 - 08:04

ΠΑΣΙΚΑ: Απασχολεί το πώς θα ανοίξουν τα Κέντρα Αναψυχής

Thumbnail
Ο ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α. καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως λάβει υπόψιν τις θέσεις του Συνδέσμου.

Αυτό που τους απασχολεί περισσότερο δεν είναι τόσο πολύ το πότε θα ανοίξει η βιομηχανία των Κέντρων Αναψυχής αλλά το πώς θα ανοίξει, αναφέρει, σε ανακοίνωση του με αφορμή τις σκέψεις που γίνονται για το πότε θα μπορούν να επαναλειτουργήσουν και τα Κέντρα Αναψυχής, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής  (ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α.).  

«Η αγωνία και οι ανησυχίες των Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής είναι δεδομένες και όλοι αναμένουν ότι θα λειτουργήσουν το συντομότερο δυνατόν. Αυτό όμως δε μπορεί να μεταφράζεται ότι είναι και έτοιμοι να αποδεχτούν να ανοίξουν με τέτοιους περιοριστικούς όρους , που θα καθιστούν εκ των πραγμάτων την λειτουργία των χώρων καταστροφική. Άρα απαίτηση μας  είναι ότι οι όποιες αποφάσεις πρόκειται να παρθούν για την επαναλειτουργία των Κέντρων Αναψυχής θα πρέπει να είναι σε πλήρη συνεννόηση μαζί μας», προσθέτει.

 

Όσον αφορά ανακοινώσεις που υποστηρίζουν ότι το 50% των Κέντρων Αναψυχής δε πρόκειται να ανοίξουν ξανά, ο ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α. αναφέρει ότι «τις διαβάζουμε με θυμό και τις καταδικάζουμε ανεπιφύλακτα και καλούμε όσους έχουν συγκεκριμένα στοιχεία για αυτό τον τεράστιο αριθμό κέντρων αναψυχής που δε θα ανοίξουν ξανά , να τα προωθήσουν προς στο Υπουργείο Οικονομικών ώστε να εξαιρεθούν της όποιας οικονομικής στήριξης».

 

«Άδικο θα ήταν να τύχουν οικονομικής στήριξης ενώ δεν πρόκειται να ανοίξουν ξανά και να μην στηριχτούν επιχειρήσεις που με τα υποστηρικτικά σχέδια της Κυβέρνησης θα μπορέσουν να επανέλθουν. Είναι καιρός να σοβαρευτούν όσοι εκδίδουν τέτοιες ανόητες και ατεκμηρίωτες ανακοινώσεις , που μόνο ζημιά προκαλούν στη βιομηχανία. Μοναδικός μας στόχος είναι να λειτουργήσουν όλα τα Κέντρα Αναψυχής και προς αυτή τη κατεύθυνση θα εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις», σημειώνει.  

Ο ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α. καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως λάβει υπόψιν τις θέσεις του Συνδέσμου και τις μεταφέρει στους Συμβούλους του Υπουργείου Υγείας «την απόλυτα δικαιολογημένη μας απαίτηση», όπως αναφέρει.  

«Αξίζει να πούμε ότι υπάρχει η πρόταση από μέλη για διεξαγωγή μαζικής διαμαρτυρίας με αυτοκινητοπομπές από όλες τις επαρχίες , κάτι που το Δ.Σ. προσπαθεί να αποφύγει», καταλήγει ο Σύνδεσμος.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home