Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΠΑΣΥΔΥ: Συμπαράσταση προς συναδέλφους που είναι σε διαθεσιμότητα

Offsite Team -
01.11.2022 - 18:54

ΠΑΣΥΔΥ: Συμπαράσταση προς συναδέλφους που είναι σε διαθεσιμότητα

Ο Κλάδος εκφράζει την συμπάθειά του και την συναδελφική στήριξη και αλληλεγγύη του στους συναδέλφους του

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλάδου Προσωπικού Φυλακών της ΠΑΣΥΔΥ αναφέρει ότι μετά από έκτακτη συνεδρίαση του εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του δολοφονηθέντος κρατουμένου και αναμένει την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης από τις αρχές του κράτους και την προσαγωγή των ενόχων ενώπιον της δικαιοσύνης.

Σε ανακοίνωση του, ο Κλάδος εκφράζει την συμπάθειά του και την συναδελφική στήριξη και αλληλεγγύη του στους συναδέλφους του που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα για σκοπούς της έρευνας που έχει διαταχθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το Δ.Σ. του Κλάδου διευκρινίζει ότι η διαθεσιμότητα δεν σημαίνει ταυτόχρονα και ενοχή και τονίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει αποδεκτή θυματοποίηση προσωπικού για ευθύνες που ενδεχομένως δεν του ανήκουν.  

«Μέσα στα πλαίσια της έρευνας θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα διαφανούν οι μεγάλες δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει το προσωπικό του τμήματος φυλακών τόσον σε θέματα υπερπληθυσμού κρατουμένων όσο και σε θέματα υποστελέχωσης. Υποστελέχωση που εκ των πραγμάτων οδηγεί σε κόπωση το προσωπικό με όλες τις αρνητικές συνέπειες και όλα τα δυσμενή συνακόλουθα», προστίθεται.

Ο Κλάδος προσωπικού φυλακών της ΠΑΣΥΔΥ, αναφέρεται, αποφάσισε να ζητήσει συνάντηση με την διεύθυνση του τμήματος φυλακών για ενημέρωση τόσο για τις συνθήκες θανάτου του κρατούμενου όσο και για τη διαθεσιμότητα των συναδέλφων. 

Παράλληλα, σημειώνεται ότι το Δ.Σ. του Κλάδου θα απαιτήσει από τη Διεύθυνση την άμεση επίλυση των προαναφερόμενων προβλημάτων και κυρίως του προβλήματος της υποστελέχωσης και της πλήρωσης όλων των κενών θέσεων στο βαθμό εισδοχής όσο και στα ανελικτικά επίπεδα της δομής του Τμήματος.

«Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τόσο τους συναδέλφους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα όσο και τις οικογένειές τους ότι θα συμπαρασταθούμε σ’ αυτή την δοκιμασία που περνούν και ευελπιστούμε να τελειώσει γρήγορα η έρευνα για να επιστρέψουν στην εργασία τους. Προς την κατεύθυνση αυτή απευθύνουμε έκκληση προς όλους να επιδείξουν πλήρη σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας, όπως θα πρέπει να συμβαίνει σε κάθε δημοκρατική και ευνομούμενη κοινωνία και αναμένουμε την ταχεία ολοκλήρωση των διεξαγόμενων ερευνών», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Home