Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΠΑΣΥΚΕΔ: Στοχοποίηση κέντρων διασκέδασης ως εστίες μετάδοσης

Offsite Team -
01.07.2021 - 18:29

ΠΑΣΥΚΕΔ: Στοχοποίηση κέντρων διασκέδασης ως εστίες μετάδοσης

Διαβεβαιώνει για εφαρμογή πρωτοκόλλων

Παρατηρείται μια προσπάθεια στοχοποίησης των κέντρων διασκέδασης ως εστίες διασποράς του ιού, καταγγέλλει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Κέντρων Διασκέδασης (ΠΑΣΥΚΕΔ) απορρίπτοντας τις επικρίσεις και διαβεβαιώνοντας για την πιστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε για να πληροφορηθεί το κοινό, όπως αναφέρεται, ο Σύνδεσμος διευκρινίζει ότι σύμφωνα με την νομοθεσία, κέντρα διασκέδασης είναι τα μουσικοχορευτικά και οι δισκοθήκες (κλαμπς) και αυτά είναι υποστατικά με κέλυφος και λειτουργούν μόνο σε εσωτερικούς περίκλειστους χώρους. «Δεν υπάρχουν εξωτερικοί χώροι που να θεωρούνται κέντρα διασκέδασης και να είναι αδειοδοτημένα ώστε να λειτουργούν νόμιμα» , ξεκαθαρίζεται.

Ο Σύνδεσμος αναφέρει πως από όλα τα νόμιμα αδειοδοτημένα υποστατικά εμπορικών επιχειρήσεων λιανεμπορίου, γραφείων , τροφίμων, εστίασης κ.λπ. ,τα υποστατικά που στεγάζουν τα κέντρα διασκέδασης «είναι τα μοναδικά που υποχρεώνονται από τον νόμο να διαθέτουν με καθορισμένες προδιαγραφές μηχανήματα εξαερισμού και εναλλαγής του αέρα και ελέγχονται από την ηλεκτρομηχανολογική υπηρεσία». Είναι αυτονόητο, προστίθεται, ότι με τον περιορισμό των θαμώνων, βάσει των πρωτοκόλλων, η δυνατότητα των μηχανημάτων καθαρισμού του αέρα ανά άτομο αυξάνεται.

Αναφέρεται επιπρόσθετα πως τα κέντρα διασκέδασης έκλεισαν πρώτα και άνοιξαν τελευταία μόλις πριν τρεις εβδομάδες, στις 10 Ιουνίου και μόνο το 30% έχει δραστηριοποιηθεί αυτές τις τρεις εβδομάδες με υπολογιζόμενη δυνατότητα φιλοξενίας πελατών παγκύπρια 1.500-2.000 άτομα σε όλους τους χώρους και μόνο για δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα.

«Αν θα πρέπει να επιμεριστεί αναλογικά με την εμπορική δραστηριότητα κάποιο ποσοστό κρουσμάτων στα κέντρα διασκέδασης, αυτό συμπερασματικά είναι πολύ ασήμαντο όπως αποδεικνύουν οι αριθμοί.  Ως εκ τούτου είναι άδικο και ανεπίτρεπτο να στοχοποιείται ένας κλάδος που εξόφθαλμα ουδέποτε είχε την μεγάλη χρονική δυνατότητα να έχει οποιαδήποτε συνεχή επαγγελματική δραστηριότητα για τις ημερομηνίες που αναφέρονται τα αυξητικά επιδημιολογικά δεδομένα», σημειώνεται.

Παράλληλα ο Σύνδεσμος τονίζει πως θεωρεί απαραίτητη την χρήση του SAFEPASS για την είσοδο στους χώρους διασκέδασης και οποιουσδήποτε άλλους χώρους μαζικής συνάθροισης και σημειώνει πως αν η πολιτεία το επιτρέψει «είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε εμείς την ευθύνη εφαρμογής του για διασφάλιση της μέγιστης υγειονομικής ασφάλειας στους πελάτες μας».

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ο ΠΑΣΥΚΕΔ διαβεβαιώνει το κοινό ότι τα μέλη του «εφαρμόζουν σχολαστικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και καλεί τις αρμόδιες αρχές να εντείνουν όλους τους αναγκαίους ελέγχους»,  καταλήγει  η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home