ΠΑΣΥΚΙ: Τα δυναμικά μέτρα αποτελούν κραυγή αγωνίας

ΠΑΣΥΚΙ: Τα δυναμικά μέτρα αποτελούν κραυγή αγωνίας

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΣΥΚΙ

Η λήψη δυναμικών μέτρων είναι «κραυγή αγωνίας, ώστε να σταματήσει η κωλυσιεργία, η αδράνεια και αναποφασιστικότητα εκ μέρους του ΟΚΥΠΥ», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥΚΙ.  

Η ΠΑΣΥΚΙ αναμένει από «τον Υπουργό Υγείας να επιδείξει ψυχραιμία και νηφαλιότητα», σημειώνοντας ότι «η παραδοχή για καθυστερήσεις εκ μέρους του ΟΚΥΠΥ είναι δική του, ώστε στα πλαίσια των καθηκόντων και ρόλου του να συντονίσει το σχέδιο δράσης στήριξη της ραχοκοκαλιάς του ΓεΣΥ μέσω της παραμονής των γιατρών στα Κρατικά Νοσηλευτήρια».

 

«Είναι παραδοχές εκ μέρους του Υπουργού Υγείας και του ΟΚΥΠΥ, του τύπου, ότι τα ΤΑΕΠ δουλεύουν με ‘προσωπικό ασφαλείας’, όπως και γραπτές οδηγίες προς τους Ιατρούς να ακυρώσουν προγραμματισμένα ραντεβού ασθενών, που αμαυρώνουν τα Κρατικά Νοσηλευτήρια. Είναι η απουσία λήψης έγκαιρων μέτρων ή και η εφαρμογή λανθασμένων πρακτικών που έχουν επιφέρει ιδιαίτερη υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό, με αποτέλεσμα οι ασθενείς που αποτείνονται να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν έγκαιρα», αναφέρει η ΠΑΣΥΚΙ.

 

Προσθέτει ότι «για την παράλληλη απώλεια δε εμπειρογνωμοσύνης, παραχωρείται χρόνος προς εξεύρεση πειστικών επιχειρημάτων, αφού απαιτούνται και ειδικές γνώσεις ιατρικής».

 

«Είναι η απουσία και η μη έγκαιρη στελέχωση σε υποστηρικτικό προσωπικό που αναγκάζει τους ασθενείς να απευθυνθούν προς άλλους παρόχους. Είναι η μη έγκαιρη και σωστή οργάνωση των εργαστηρίων που εξωθεί τους ασθενείς εκτός των Κρατικών Νοσηλευτηρίων, με αποτέλεσμα πολυδάπανος και μοναδικός εξοπλισμός να αδρανοποιείται. Είναι η αδράνεια και η κώφευση στις εκκλήσεις της ΠΑΣΥΚΙ στο να ληφθούν έγκαιρα μέτρα προς αποφυγή της δημιουργίας διαφορετικών κατηγοριών ιατρών, που έχει καταφέρει την απώλεια αρκετών δεκάδων ιατρών μαζί με τους ασθενείς από τις τάξεις της πρωτοβάθμιας φροντίδας του ΟΚΥΠΥ», σημειώνει.  

Η ΠΑΣΥΚΙ επισημαίνει ότι όλα αυτά γίνονται «υπό εποπτεία και συντονισμό, υπό την πολυδιαφιζόμενη σωστή επιχειρησιακή διοίκηση εδώ και δύο χρόνια».  

Επίσης, αναφέρει ότι, παρακολουθώντας από κοντά αυτές τις αρνητικές εξελίξεις, έχει «χρέος και ευθύνη δυναμικής παρέμβασης για τη διάσωση των κρατικών νοσηλευτηρίων», σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο, δεν μπορεί να διεξάγεται διάλογος για χάρη του διαλόγου, το περιεχόμενο του οποίου προσαρμόζεται συχνά στην βάση των τακτικών πλέον αλλαγών στην ηγεσία του ΟΚΥΠΥ».

ΚΥΠΕ

Home