Περιβαλλοντικής προστασίας η γη που παραχωρήθηκε σε κατοχ. στρατό

Περιβαλλοντικής προστασίας η γη που παραχωρήθηκε σε κατοχ. στρατό

Βρίσκονται εντός του «εθνικού πάρκου και φυσικού και αρχαιολογικού χώρου».

«Ειδική περιοχή περιβαλλοντικής προστασίας» έχει κηρύξει το «γραφείο προστασίας περιβάλλοντος» τα οικόπεδα που το «υπουργικό συμβούλιο» παραχώρησε χωρίς ενοίκιο για 30 χρόνια στις «δυνάμεις ασφαλείας» του κατοχικού στρατιού κοντά στο Ριζακάρπασο, και σύμφωνα με το «διάταγμα» για την Καρπασία, βρίσκονται εντός του «εθνικού πάρκου και φυσικού και αρχαιολογικού χώρου».

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, σε δημοσίευμα της Αβρούπα το Σάββατο, αναφέρεται πως μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης, το «επιμελητήριο πολεοδόμων» εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα, ενημερώνοντας το κοινό για το καθεστώς της εν λόγω περιοχής.

 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το «διάταγμα» για την Καρπασία, στην περιοχή μπορεί να δοθεί άδεια για γεωργικές αναπτύξεις, που δεν αντίκεινται στον αγροτικό ιστό και στην προστασία των πολιτιστικών και φυσικών πόρων. Δεν επιτρέπεται ούτε να κόβονται και να φυτεύονται δέντρα εκεί.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Η "Αβρούπα" διερωτάται στο πρωτοσέλιδό της κατά πόσον κτίζεται μια νέα στρατιωτική βάση στο Ακρωτήρι του Αποστόλου Ανδρέα στο Ριζοκάρπασο, σημειώνοντας πως πρόκειται για περιοχή 88 στρεμμάτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home