Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Περιμετρικός: Φέρνει έργα 10 μηνών στο highway Λευκωσίας-Λεμεσού

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
22.03.2022

Περιμετρικός: Φέρνει έργα 10 μηνών στο highway Λευκωσίας-Λεμεσού

Το μεγάλο έργο του Περιμετρικού θα φέρει αρχικά ταλαιπωρία στους οδηγούς στον αυτοκινητόδρομο (ΧΑΡΤΕΣ)

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Οι οδηγοί θα νιώσουν στο πετσί τους την ταλαιπωρία λόγω των έργων που θα διεξάγονται στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού, στα πλαίσια της κατασκευής του Περιμετρικού Λευκωσίας  που θα διευκολύνει τη ζωή τους σε κατοπινό στάδιο. 

>>> Δείτε ΕΔΩ τις 5 φάσεις του Περιμετρικού της Λευκωσίας και Χάρτες

Τα έργα που θα επηρεάσουν τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού θα γίνει σε 2 φάσεις διάρκειας 10 μηνών. Τα αρχικά σχέδια στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού,  αφορούν τη δημιουργία μιας γέφυρας και δυο υπόγειων διαβάσεων. Η πρώτη φάση του έργου θα καλύψει τη δυτική πλευρά του αυτοκινητόδρομου. 

Για την ολοκλήρωση της Α Φάσης θα απαιτηθούν πέντε μήνες και η  τροχαία κίνηση στον  αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού με κατεύθυνση από Λεμεσό προς Λευκωσία και από Λευκωσία προς Λεμεσό, θα διεξάγεται σε 2 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Οι  λωρίδες θα είναι μετατοπισμένες στην ανατολική πλευρά του υφιστάμενου αυτοκινητόδρομου.

Η κυκλοφορία από την έξοδο της βιομηχανικής Ιδαλίου προς τον παρακαμπτήριο Τσερίου θα είναι απρόσκοπτη, ενώ η κυκλοφορία από τον παρακαμπτήριο Τσερίου προς Λευκωσία μέσω του αυτοκινητόδρομου θα είναι κλειστή. Η κυκλοφορία από τον παρακαμπτήριο Τσερίου προς Λευκωσία, θα διεξάγεται μέσω του παλαιού δρόμου Λευκωσίας – Λεμεσού από τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της JCC. Σημειώνεται ότι η παραπάνω διευθέτηση θα διαρκέσει για περίοδο 5 μηνών περίπου.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Η δεύτερη φάση του έργου θα διαρκέσει άλλους 5 μήνες και θα αφορά την ανατολική πλευρά του δρόμου αφού θα γίνει εκτροπή της  κυκλοφορίας στη δυτική πλευρά. 

Δυο μέτρα πασσαλότοιχοι  

΄Οπως πληροφορούμαστε,θα τοποθετηθούν δυο μέτρα πασσαλότοιχοι  για να στηρίξουν το έργο στην Α Φάση. Με την ολοκλήρωση της Α Φάσης θα σχηματιστούν 3 λωρίδες που θα οδηγούν προς Τσέρι, προς Λεμεσό και στον παλιό δρόμο Λευκωσίας - Λεμεσού.

Σημειώνεται ότι η Α Φάση του Παρακαμπτήριου όπως σχεδιάστηκε  περιλαμβάνει: Aυτοκινητόδρομο μήκους 7,5 χλμ, για σύνδεση του υφιστάμενου αυτοκινητόδρομου Α1 (Λεμεσού – Λευκωσίας) παρά τον κόμβο της Βιομηχανικής περιοχής Ιδαλίου με την Λεωφόρο Τσερίου, παρά την βιοτεχνική περιοχή Λακατάμιας. Περιλαμβάνει επίσης, 10 χλμ συνδετήριων δρόμων, δύο ανισόπεδους κόμβους παρά τη βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου για σύνδεση με τον υφιστάμενο αυτοκινητόδρομο και την παρακείμενη περιοχή, έναν ανισόπεδο κόμβο παρά τη βιομηχανική περιοχή Τσερίου και το Ολυμπιακό Σκοπευτήριο και έναν ισόπεδο τερματικό κυκλικό κόμβο στη Λεωφόρο Στροβόλου/Τσερίου.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

ΦΑΣΗ Α1

Λεζ. Χάρτης της Φάσης Α για τον Περιμετρικό

Το κόστος της Α Φάσης ανέρχεται στα 61 εκατομμύρια ευρώ.

  

Home