Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Περίπου οι μισοί μαθητές έκαναν ηλεκτρονικά την εγγραφή τους

Του Χαράλαμπου Ζάκου -
01.07.2020

Περίπου οι μισοί μαθητές έκαναν ηλεκτρονικά την εγγραφή τους

Thumbnail
Τι γίνεται με την ηλεκτρονική επιβεβαίωση εγγραφής μαθητών μέσης και τεχνικής εκπαίδευσης / Μέχρι & τις 3 Ιουλίου

Μέχρι στιγμής περίπου οι μισοί μαθητές μέσης και τεχνικής εκπαίδευσης – από τις 40.000 που αναμένεται να φοιτήσουν την επόμενη σχολική χρόνια – επιβεβαίωσαν την εγγραφή τους μέσω της εν λόγω υπηρεσίας, με περίπου το 1/3 εξ αυτών να προχωρά και με την πληρωμή. Αξίζει να διευκρινιστεί πως στις περιπτώσεις που δεν είναι δυνατό να επιβεβαιώσουν την εγγραφή ηλεκτρονικά οι γονείς μπορούν να επισκεφθούν τα σχολεία, όπου στη φυσική τους παρουσία θα μπορούν να το πράξουν.

Η υπηρεσία, η οποία βρίσκεται στην κεντρική ιστοσελίδα του ΥΠΠΑΝ, άρχισε την λειτουργία της στις 29 Ιουνίου 2020 και θα παραμείνει σε λειτουργία μέχρι και τις 3 Ιουλίου 2020, ενώ παράλληλα τόσο ο Υπουργός Παιδείας, όσο και ο Υφυπουργός Καινοτομίας ανέφεραν πως υπάρχουν σχεδιασμοί για εκσυγχρονισμό της Παιδείας. 

Πλάνα για ψηφιοποίηση επιπρόσθετων υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας / Τι θα αλλάξει 

Ως ένα σημαντικό βήμα προς μια ψηφιακή Παιδεία, θεωρείται η υπηρεσία ηλεκτρονικής επιβεβαίωσης εγγραφής μαθητών της μέσης εκπαίδευσης που παρουσιάστηκε την Δευτέρα 29 Ιουνίου από τον Υπουργό Παιδείας και Υφυπουργό Καινοτομίας, ενώ σύντομα το σύστημα θα επεκταθεί και προς την Δημοτική Εκπαίδευση. Παράλληλα υπάρχουν πλάνα για ψηφιοποίηση επιπρόσθετων υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας.

Όπως μεταφέρεται από το Υφυπουργείο, οι σχεδιασμοί του Καινοτομίας έχουν ως στόχο την ανάπτυξη ενός μοντέλου ηλεκτρονικής εκπαίδευσης, η οποία θα εφαρμοστεί υποστηρικτικά σε όλες τις διαστάσεις της μαθησιακής διαδικασίας. 

Το μοντέλο της ηλεκτρονικής εκπαίδευσης 

Σημαντικές πτυχές ως προς την «νέα εποχή» στην Παιδεία, που αφορούν το μοντέλο της ηλεκτρονικής εκπαίδευσης, συμπεριλαμβάνουν την αξιοποίηση της τεχνολογίας εντός των αιθουσών και τη διαμόρφωση σχετικού εκπαιδευτικού υλικού τόσο για εντός όσο και για εξ’αποστάσεως εκπαίδευση, την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών σε θέματα τεχνολογίας καθώς και την εξασφάλιση των απαραίτητων υποδομών

Κυριάκος Κόκκινος: Προχωρούμε με έργο αξίας €16 εκατομμυρίων ευρώ

Ο Υφυπουργός Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος, κατά την παρουσίαση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας επιβεβαίωσης εγγραφής μαθητών, αναφέρθηκε και στους μελλοντικούς σχεδιασμούς του Υφυπουργείου στους οποίους συγκαταλέγονται, σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο, η ανάπτυξη επιπρόσθετων Υπηρεσιών, όπως ηλεκτρονική εγγραφή μαθητών/τριών και στη Δημοτική Εκπαίδευση και ηλεκτρονική παραλαβή αιτήσεων για τα ΑΑΕΙ Κύπρου και Ελλάδας. Με ορίζοντα υλοποίησης τριών χρόνων, αναμένεται, επίσης, να τεθεί σε λειτουργία ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικών, μαθητών/τριών και υπηρεσιών υποστήριξης του ΥΠΠΑΝ, έργο αξίας €16 εκατ., ενώ επίσης προωθείται ένα σύγχρονο μοντέλο ηλεκτρονικής εκπαίδευσης, το οποίο και θα αξιοποιεί τις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών για την υλοποίηση της μαθησιακής διαδικασίας.  

Home