Πέταξαν πάνω από ΑΟΖ Υπ. Άμυνας - Γάλλος Υπ. Ευρ. Υποθέσεων ΦΩΤΟ

Πέταξαν πάνω από ΑΟΖ Υπ. Άμυνας - Γάλλος Υπ. Ευρ. Υποθέσεων ΦΩΤΟ

Τρία βασικά θέματα στις συζητήσεις

Συνάντηση με τον Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλικής Δημοκρατίας κ.Clement Beaune είχε σήμερα στο Συντονιστικό Κέντρο ΖΗΝΩΝ στη Λάρνακα, ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα τα οποία αφορούν στις διμερείς σχέσεις Κύπρου - Γαλλίας στον τομέα Άμυνας και Ασφάλειας, στη συνεργασία στο πλαίσιο της PESCO, στην κοινή υποστήριξη ανθρωπιστικών επιχειρήσεων και στις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο κ. Πετρίδης εστιάζοντας στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ενημέρωσε τον κ. Beaune για τις συνεχιζόμενες τουρκικές έκνομες ενέργειες, οι οποίες προκαλούν προβλήματα τόσο στην ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και στην σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.

 

Ο Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, εξέφρασε τη σθεναρή στήριξη της χώρας του για τις θέσεις της Κύπρου οι οποίες είναι σύμφωνες με το Διεθνές Δίκαιο.

Το μεσημέρι ο κ. Beaune συνοδευόμενος από τον Υπουργό Άμυνας και τον Αρχηγό της ΕΦ, επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερο όπου είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν ιδίοις όμμασι τις παράνομες τουρκικές ενέργειες στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, αλλά και την περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων.

ελικοπτερο

Home