Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πίεση στις μονάδες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Offsite Team -
27.01.2022 - 11:23

Πίεση στις μονάδες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Thumbnail
Ο Ιανουάριος ο χειρότερος μήνας μετά τον Αύγουστο 2021 σε θανάτους

Ο Ιανουάριος που διανύουμε είναι ο χειρότερος μήνας μετά τον Αύγουστο του 2021 σε σχέση με θανάτους που καταγράφηκαν από κορωνοϊό, είπε στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) Χαράλαμπος Χαριλάου, προσθέτοντας ότι αυτή την στιγμή υπάρχει πίεση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσηλευτηρίων.

 

Ο κ. Χαριλάου ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται ότι νοσηλεύεται ένας σταθερός αριθμός ασθενών, γύρω στους 220 νοσηλευόμενους, εκ των οποίων κάποιοι νοσηλεύονται σε συνθήκες αυξημένης φροντίδας και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

 

«Βλέπουμε ότι στο διάστημα αυτό υπάρχει μια πίεση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, είναι φυσικό επακόλουθο γιατί η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας γεμίζει τελευταία και αδειάζει τελευταία. Αναμένουμε να δούμε κι εκεί μια σταθεροποίηση του αριθμού και σιγά-σιγά να δούμε και μείωση του αριθμού των νοσηλευόμενων ασθενών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας», πρόσθεσε.

 

Όσον αφορά τους θανάτους, ο κ. Χαριλάου σημείωσε ότι υπάρχει ένας αριθμός ατόμων που έχουν καταλήξει. Διευκρίνισε ωστόσο, ότι «το ποσοστό θνησιμότητας για την χώρα μας παραμένει χαμηλό, είναι γύρω στο 0, 4%, ένας από τους καλύτερους δείκτες στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για εμάς η οποιαδήποτε απώλεια ανθρώπινη ζωής είναι τραγική, και είναι γι' αυτό τον λόγο καλούμε συνεχώς τους συμπατριώτες μας να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους και να τηρούν όλα εκείνα τα μέτρα, τα οποία μας συστήνουν οι ειδικοί».  

Επεσήμανε ότι ο χειρότερος μήνας ήταν ο Αύγουστος 2021 με 92 θανάτους. «Από την αρχή Ιανουαρίου μέχρι σήμερα έχουμε πέραν των 85 θανάτων, είναι βαριά περιστατικά, είναι άτομα μεγάλης ηλικίας, η συντριπτική πλειοψηφία τους, άτομα χωρίς ιστορικό εμβολιασμού», συμπλήρωσε.

ΚΥΠΕ

Home