Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πήγαν μαζικά για 2η δόση για να μην χάσουν το SafePass

Offsite Team -
18.10.2021 - 12:45

Πήγαν μαζικά για 2η δόση για να μην χάσουν το SafePass

Τρέχουν να εμβολιαστούν με 2η δόση - Στοιχεία - Πόσοι εμβολιάζονται κάθε μέρα

Χιλιάδες άτομα τα οποία εμβολιάστηκαν μόνο με την 1η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού χάνουν από σήμερα το SafePass τους.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, από σήμερα (18/10) μόνο τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα θα μπορούν να εκδίδουν SafePass (εμβολιασμός και με τις δύο δόσεις εμβολίου ή με το μονοδοσικό εμβόλιο της Janssen).

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σε δηλώσεις του στην Offsite o Αναπληρωτής Διευθυντής των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών Ευαγόρας Ταμπούρης, ανέφερε πως τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αύξηση στον αριθμό ατόμων που σπεύδουν για εμβολιασμό με την 2η δόση καθώς αρκετοί από αυτούς θα έχαναν το SafePass τους. 

«Τα 11.000 άτομα που εμβολιάστηκαν μόνο με 1η δόση θα πρέπει άμεσα να εμβολιαστούν εάν δεν θέλουν να χάσουν το SafePass τους».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 600.000 άτομα έχουν εμβολιαστεί με την 1η δόση του εμβολίου, ενώ 565.000 άτομα εμβολιάστηκαν και με 2η δόση. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Συνεχίζοντας ο κ. Ταμπούρης ανέφερε πως το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένονται 20.000 άτομα για τη χορήγηση 2ης δόσης. «Σε αυτό τον αριθμό συμπεριλαμβάνονται και τα άτομα τα οποία εμβολιάστηκαν πρόσφατα και βάσει των χρονοδιαγραμμάτων τώρα θα πρέπει να τους χορηγηθεί η 2η δόση».

Καταληκτικά ο κ. Ταμπούρης σημείωσε πως γύρω στα 800 άτομα καθημερινά επισκέπτονται τα εμβολιαστικά κέντρα για χορήγηση της 1ης δόσης, ενώ άλλα 700 άτομα εμβολιάζονται με την 2η δόση.  

Home