Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Πιο ευνοϊκό για επενδύσεις το κλίμα μετά την έκθεση Moneyva»

Offsite Team -
14.02.2020 - 19:00

«Πιο ευνοϊκό για επενδύσεις το κλίμα μετά την έκθεση Moneyva»

Thumbnail
Τι αναφέρει ο Invest Cyprus

Πιο ευνοϊκό για επενδύσεις καθίσταται, σύμφωνα με τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus), το κλίμα για την Κύπρο μετά και τη δημοσιοποίηση της έκθεσης αξιολόγησης της Επιτροπής Moneyval του Συμβουλίου της Ευρώπης, αναφορικά με τα μέτρα κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

 

Σε σημερινή ανακοίνωση ο Invest Cyprus αναφέρει ότι «η έκθεση της Moneyval αποτυπώνει την πρόοδο που έχει καταγράψει η Κύπρος, υιοθετώντας μια σειρά από μέτρα κατά του ξεπλύματος παράνομου χρήματος» και εκφράζει την ελπίδα ότι η έκθεση της Επιτροπής η οποία κλείνει με θετικό πρόσημο για την Κύπρο, όπως αναφέρει, «θα αποτελέσει βήμα ενίσχυσης της επενδυτικής δραστηριότητας στο νησί μας».

 

«Είναι ξεκάθαρο ότι από πλευράς Κύπρου υπάρχει κατανόηση των κινδύνων και σε αυτό το πλαίσιο λαμβάνονται ουσιαστικά μέτρα!, αναφέρει, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και ως εκ τούτου όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πρέπει να εργαστούμε με σοβαρότητα και συνέπεια».

 

Ο Invest Cyprus αναφέρει επίσης ότι η φήμη της Κύπρου είναι μείζονος σημασίας στην προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων προστιθέμενης αξίας και επιβάλλεται να τη διαφυλάξουμε.  

«Είναι κοινή η διαπίστωση, άλλωστε, ότι η αρνητική δημοσιότητα που είχε αναπτυχθεί σε βάρος της Κύπρου το προηγούμενο χρονικό διάστημα, καθώς και το αρνητικό κλίμα στο εσωτερικό λειτουργούσε ως εμπόδιο στην προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων», καταλήγει.  

ΚΥΠΕ

Home