Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΠΙΣ: Οι γιατροί να δηλώσουν ότι είναι στη διάθεση της Πολιτείας

Offsite Team -
18.03.2020 - 11:25

ΠΙΣ: Οι γιατροί να δηλώσουν ότι είναι στη διάθεση της Πολιτείας

Thumbnail
«Κάποια τμήματα των νοσοκομείων έχουν ανάγκη να στελεχωθούν»

Ειδικό έντυπο δήλωσης ενδιαφέροντος από γιατρούς για συνδρομή τους στην προσπάθεια καταπολέμησης του κορωνοϊού έχει ετοιμάσει ο ΠΙΣ, δήλωσε ο Πρόεδρος του Πέτρος Αγαθαγγέλου στο ΚΥΠΕ, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο ίδιος έχει απευθύνει έκκληση προς όλα τα μέλη του όπως αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και ανταποκριθούν στις ανάγκες της Πολιτείας.

>>> Διαβάστε επίσης: 60 ιατροί μέχρι στιγμής έτοιμοι και στη διάθεση της Πολιτείας <<<<

Ο ΠΙΣ, ανέφερε απαντώντας σε ερωτήσεις του ΚΥΠΕ ο κ. Αγαθαγγέλου, είναι σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο Υγείας και έχει καταθέσει εισηγήσεις.

«Εμείς ενισχύουμε την προσπάθεια να στελεχώσουμε και μετά να σχεδιάσουμε και να κατανέμουμε σωστά τις ειδικότητες εκεί και όπου χρειάζεται», είπε.  

Ο ίδιος ανέφερε έχει απευθύνει προσωπικά έκκληση με επιστολή του πριν από δύο ημέρες «σε όλα τα μέλη του ΠΙΣ να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθούν στις ανάγκες της Πολιτείας, γιατί είμαστε λειτουργοί της υγείας και πρέπει μέσα από τη δημόσια μας αποστολή να προσφέρουμε το μέγιστο για να σώσουμε τους ασθενείς μας, να σώσουμε τους πολίτες μας από την αυτή την πανδημία».

Απαντώντας σε ερώτηση για τον συντονιστικό ρόλο του ΠΙΣ ενημέρωσε ότι «για να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον των γιατρών ετοιμάσαμε ειδικό έντυπο για τους γιατρούς, το οποίο θα μπορούν να υποβάλλουν στον ΠΙΣ οι γιατροί μέχρι σήμερα τις 1200, να σταλεί στο Υπουργείο, για να μπορέσει να γίνει περαιτέρω σχεδιασμός του “capacity planning” (σσ προγραμματισμός δυναμικότητας)».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΠΙΣ αρκετοί γιατροί έχουν επικοινωνήσει μαζί του και έχουν εκφράσει την ετοιμότητά τους να συμπληρώσουν το έντυπο και να το υποβάλουν κάτι, που όπως είπε, τον χαροποιεί ιδιαίτερα.  

Το πρόβλημα, είπε, δεν είναι μόνο τα Κέντρα Δημόσιας Υγείας, είναι και η μετακίνηση γιατρών από τα τμήματα για να πάνε να χειριστούν τα περιστατικά ενδονοσοκομειακά, προσθέτοντας ότι «άρα, κάποια τμήματα των νοσοκομείων έχουν ανάγκη να στελεχωθούν».

 

Υπενθύμισε, παράλληλα ότι το 95% των γιατρών είναι ήδη ενταγμένοι στο ΓεΣΥ και είναι στη διάθεση της Πολιτείας. Για τα Κέντρα Δημόσιας Υγείας, διευκρίνισε, χρειάζονται γιατροί οι οποίοι ειδικεύονται στη γενική ιατρική, την οικογενειακή ιατρική, την παθολογία. Έπειτα, πρόσθεσε, ενδονοσοκομειακά θα μπορούν να προστεθούν άλλες ειδικότητες όπως πνευμονολόγοι, αναισθησιολόγοι, εντατικολόγοι.

Την ίδια ώρα σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρχουν οι συνθήκες εξοπλισμού και ασφάλειας του επαγγελματία υγείας.

Ο κ. Αγαθαγγέλου είπε επίσης ότι ο ΠΙΣ έχει εισηγηθεί όπως γίνει κατανομή των περιστατικών σε κέντρα δημόσιας υγείας και την ίδια ώρα να υπάρχει η δυνατότητα να εκτελούνται και τα τεστ διάγνωσης πέραν του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής.

ΚΥΠΕ

Home