Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πιθανό lockdown: Την τελευταία ώρα θα γεμίσουν κουρεία/κομμωτήρια

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
10.11.2020

Πιθανό lockdown: Την τελευταία ώρα θα γεμίσουν κουρεία/κομμωτήρια

Thumbnail
Μείωση εργασιών σε κουρεία και κομμωτήρια - Τι λέει ο πρόεδρος Συνδ. Κομμωτών

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Οι Κύπριοι είναι πάντοτε της τελευταίας στιγμής και τα κομμωτήρια δεν αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα. Το ενδεχόμενο lockdown κάτι που αναμένεται να αποφασιστεί από το Υπουργικό (εφόσον τελικά επιλεγεί αυτό το σενάριο), θα στείλει ακόμα και ένα 24ωρο πριν από το πιθανό λουκέτο τον κόσμο στα κουρεία και κομμωτήρια.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κομμωτών Νάκης Παντελίδης μιλώντας στην Offsite τόνισε ότι «σε περίπτωση lockdown το κοινό θα επισκεφθεί τα κουρεία και κομμωτήρια την τελευταία στιγμή. Όπως παρατήρησε ο κ. Παντελίδης, «η υποβόσκουσα κατάσταση έκανε ζημιά στις επιχειρήσεις μας αφού τα όσα ανακοινώνονται επηρεάζουν την ψυχολογία του κόσμου και το τελευταίο που σκέφτεται είναι το κομμωτήριο ή το κουρείο».  

Ο κ. Παντελίδης τόνισε ότι τα κουρεία έχουν μείωση το τελευταίο διάστημα 25% και τα κομμωτήρια 40%.  Ο κ. Παντελίδης τόνισε ότι πολλά κουρεία αντιμετωπίζουν  πρόβλημα ειδικά  όσα εργοδοτούν 4-5 υπαλλήλους.

.Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Κομμωτών, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4000 κομμωτές στην Κύπρο και 1700 -1800 κουρεία/ κομμωτήρια.  Όπως είπε, «στείλαμε επιστολές στο Υπ. Εργασίας για να βοηθήσουμε τους συναδέλφους μας μέσσω οικονομικής στήριξης».

Τι έγινε στην Ελλάδα

Σημειώνουμε ότι τα κουρεία/κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, λειτούργησαν κατ' εξαίρεση τις 2 πρώτες μέρες του lockdown. Από χθες Δευτέρα όμως έκλεισαν.  

Home