«Πιθανό μέτρο ο περιορισμός μετακινήσεων μετά από κάποια ώρα»

«Πιθανό μέτρο ο περιορισμός μετακινήσεων μετά από κάποια ώρα»

Όσα ανέφερε ο Καθηγητής Δρ. Πέτρος Καραγιάννης

Μεγαλώνει η ανησυχία με την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και όλα πλέον είναι πιθανά στην αυριανή σύσκεψη στο Προεδρικό μεταξύ των Επιδημιολόγων και του ΠτΔ.

Μιλώντας στην Offsite ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ Πέτρος Καραγιάννης ανέφερε ότι εάν τα κρούσματα συνεχίσουν να είναι αυξημένα θα πρέπει να παρθούν πιο αυστηρά μέτρα που θα περιορίσουν την εξάπλωση.

Δείτε επίσης: «Θα συνεχίσουν τριψήφια κρούσματα - Αδύνατη πλέον η ιχνηλάτηση»

«Ελπίζω ότι οι τριψήφιο αριθμοί σε κρούσματα δεν θα συνεχίσουν για πολύ, θέλω να πιστεύω ότι ίσως θα έχουμε παρομοίους αριθμούς για ακόμη μια ή δυο ημέρες και έπειτα θα αρχίσουν να κατεβαίνουν.»

«Όμως με τέτοιους αριθμούς που έχουμε είναι επόμενο ότι πολλοί από τις επαφές θα βγουν θετικοί στον ιό και ελπίζω να μην είναι διπλάσιοι των κρουσμάτων, διότι υπάρχει και αυτή η πιθανότητα».

Πρέπει όλοι να συμπεριφερθούμε με υπευθυνότητα για να κατορθώσουμε να περιορίσουμε την εξάπλωση, εάν η κατάσταση ξεφύγει και σε άλλες επαρχίες όπως έγινε στη Λεμεσό τότε θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα, σημείωσε.

Για το ενδεχόμενο νέου lockdown ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ότι σε περίπτωση κάποιου είδους lockdown δεν θα είναι η ίδια περίπτωση με εκείνο που είχαμε τον Μάρτιο. Ίσως θα παρθεί απόφαση για περιορισμό σε μετακινήσεις μετά από κάποια ώρα, μέτρα που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν ίσως χρειαστεί να επανέλθουν, συμπλήρωσε.

 

Home