Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πλατεία Ηρώων: Βγαίνουν σε προσφορές & ξεκινά η ανάπλαση (φωτος)

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα -
26.06.2022

Πλατεία Ηρώων: Βγαίνουν σε προσφορές & ξεκινά η ανάπλαση (φωτος)

Αλλάζει η όψη της πλατείας - Πώς θα γίνει - Φωτογραφίες

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

Με στόχος την ανάδειξη της σημασίας της πλατείας μέσα από τα ιστορικά και κοινωνικά δεδομένα, τα αρχιτεκτονικά και μνημειακά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την περιοχή, ο Δήμος Λεμεσού προχωρά στην ανάπλαση της Πλατείας Ηρώων. 

Το μεγαλεπήβολο έργο, βρίσκεται ολοένα και πιο κοντά στην υλοποίησή του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη Τρίτη (28/6) έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον αρχιτέκτονα του έργου και το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσει η διαδικασία των προσφορών.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έτσι θα γίνει η πολυσύχναστη Πιαλέ Πασά στη Λάρνακα (φωτο)

Σε δηλώσεις του στην OffsiteNews ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης ανέφερε ότι τα έργα στην Πλατεία Ηρώων αναμένεται να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Οκτώβριο και θα χρειαστούν 30 μήνες για να ολοκληρωθούν. 

«Τα έργα θα γίνονται σταδιακά και με τρόπο που να μην μην επηρεαστεί η λειτουργία των καταστημάτων και των κέντρων που βρίσκονται στην περιοχή».

Οι αλλαγές που θα γίνουν

Η Πλατεία Ηρώων θα αναβαθμιστεί με βάση τις σύγχρονες τεχνολογίες. Αυτές οι τεχνολογίες αφορούν και αισθητικά αλλά και τεχνολογικά σημεία, δηλαδή σε ό,τι αφορά φωτισμό, όμβρια ύδατα, τα δάπεδα.

Βάσει σχεδιασμού, θα γίνει βελτίωση των περιβαλλοντικών παραμέτρων με τη δημιουργία σκίασης, τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειες αλλά και τοπιοτέχνηση. Παράλληλα θα τοποθετηθούν καθίσματα για στάση και ανάπαυση των επισκεπτών της πλατείας.

Δείτε φωτογραφίες με το πώς θα γίνει η Πλατεία Ηρώων

1

2

3

4

5

Home