Πλάτρες: Επενδύσεις σε ξενοδοχεία/εστιατόρια & άλλα πολλά έργα

Πλάτρες: Επενδύσεις σε ξενοδοχεία/εστιατόρια & άλλα πολλά έργα

Αλλάζουν και αναβαθμίζονται οι Πλάτρες/ Όσα ανέφερε ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου στην Offsite/Οι αλλαγές

Της Μύριας Γεωργίου

Άρχισε σταδιακά να αλλάζει η εικόνα των Πλατρών. Προς υλοποίηση βρίσκονται επενδύσεις σε ξενοδοχεία και εστιατόρια αλλά και δράσεις του κοινοτικού συμβουλίου.

Στο χωριό έχει εγκατασταθεί σύστημα σηματοδότησης, δημιουργήθηκαν νέες στάσεις λεωφορείων, λειτούργησε το πολιτιστικό κέντρο το οποίο παρουσιάζει την ιστορία των Πλατρών και έχουν γίνει ήδη αναβαθμίσεις ξενοδοχείων και εστιατορίων.

Διοργάνωση Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για τις ορεινές περιοχές ...

Πως πάρθηκαν οι αποφάσεις

Ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος ανέφερε στην Offsite ότι οι ιδιωτικές επενδύσεις βοήθησαν στο να προχωρήσει προς υλοποίηση η αλλαγή της εικόνας των Πλατρών.

Όπως ανέφερε, μέσα από έρευνα διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να αναγεννηθούν οι Πλάτρες, έπρεπε διάφορες περιουσίες που ήταν ιδιωτικές να αλλάξουν χέρια, διότι μόνο με τις παρεμβάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου δεν μπορούσαν  να  προχωρήσουν.

Έτσι λοιπόν μέσω  προγράμματος ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια η οποία σιγά σιγά άρχισε να  φέρνει αποτελέσματα.

Χωριό Πλάτρες

Εφαρμογή, χάρτης και φυλλάδια

Επίσης μέσω του Δικτύου Τροόδους όπου προεδρεύει ο κ Παπαδόπουλος, όπως ανέφερε κατάφεραν να περάσουν και μια πρόταση για δημιουργία μιας επενδυτικής πλατφόρμας που να περιλαμβάνει όλες τις ευκαιρίες των ορεινών θέρετρων επειδή αντίστοιχα προβλήματα αντιμετώπιζαν και τα άλλα χωριά.

Παράλληλα μέσω ενός ευρωπαϊκού προγράμματος, στα πλαίσια της Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας με στόχο την ενίσχυση των Πλατρών , δημιουργήθηκε μια ανανεωμένη ιστοσελίδα, νέος ηλεκτρονικός χάρτης των Πλατρών, φυλλάδια, εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και σύστημα σηματοδότησης.

Αναγεννιόνται οι Πλάτρες

Ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου είπε πως έγιναν επενδύσεις σε αρκετά ξενοδοχεία του χωριού, αγοραστήκαν οικόπεδα με στόχο να δημιουργηθούν επαύλεις,  αναμένονται να γίνουν αναπαλαιώσεις διατηρητέων κτηρίων, εστιατόρια που παρέμεναν κλειστά έχουν ενοικιαστεί και επαναλειτούργησαν.

Έντονο ενδιαφέρον υπάρχει επίσης και για ξενοδοχειακές μονάδες που ακόμη δεν έχουν αγοραστεί.

«Το νέο ξεκίνημα των επενδύσεων στις Πλάτρες είναι δράσεις που δημιούργησαν νέα ενδιαφέροντα αλλά ταυτόχρονα έδωσαν μια νέα ώθηση προς τις Πλάτρες.»

Ξενοδοχεία σε Πλάτρες - ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ για όλα τα ...

Στόχος για χώρο στάθμευσης και Πλατεία

Παράλληλα το Κοινοτικό Συμβούλιο στοχεύει στη δημιουργία μεγάλου χώρου στάθμευσης με χωρητικότητα 232 αυτοκίνητα και 8 λεωφορεία και επίσης στην δημιουργία πλατείας στο κέντρο των Πλατρών με μικρά μαγαζάκια.

Στόχος μας είναι όσα καταστήματα, εστιατόρια, ξενοδοχεία παραμένουν κλειστά να επαναδιορθωθούν και να επαναλειτουργήσουν, σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Υπολογίζεται ότι αυτή η προσπάθεια θα είναι αρκετά εμφανής στα επόμενα τρία χρόνια.

Home