Πλειοψηφία οι έποικοι ψηφοφόροι στα κατεχόμενα

Πλειοψηφία οι έποικοι ψηφοφόροι στα κατεχόμενα

«οι 120 χιλιάδες των περίπου 200 χιλιάδων ψηφοφόρων της τδβκ είναι πολίτες της Τουρκίας & οι 80 χιλιάδες πολίτες της ΚΔ.

Οι Τουρκοκύπριοι ψηφοφόροι ήταν λιγότεροι από τους έποικους στις πρόσφατες «προεδρικές εκλογές», σύμφωνα με δημοσίευμα στη σημερινή «Αβρούπα».  

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «οι 120 χιλιάδες των περίπου 200 χιλιάδων ψηφοφόρων της τδβκ είναι πολίτες της Τουρκίας και οι 80 χιλιάδες πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας».

 

«Επομένως, ο Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν αποφάσισε ποιος θα γίνει πρόεδρος της δημοκρατίας της τδβκ. Με αυτή τη δομή πληθυσμού, ο Ερντογάν θα μπορούσε ένα εκλέξει και τον Ερχάν Αρικλί και ακόμα και κάποιον από εκείνους που επιτέθηκαν εναντίον της ‘Αφρίκα’. Προς το παρόν δεν ένιωσαν αυτή την ανάγκη. Κανείς να μην αναφέρεται πλέον σε πολιτική βούληση των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι μετατράπηκαν σε μειοψηφία στην ίδια τη χώρα τους. Εδώ θα κάνει ό,τι θέλει αυτός που είναι η πλειοψηφία. Οι Τουρκοκύπριοι, από τον συνεταιρισμό στην Κυπριακή Δημοκρατία, περιέπεσαν στη θέση της μειονότητας του ψεύτικου κράτους που ίδρυσε η Τουρκία», προστίθεται στο δημοσίευμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home