Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πληρότητα 60% στα ξενοδοχεία της Πάφου τον Σεπτέμβριο

Offsite Team -
22.09.2021 - 14:01

Πληρότητα 60% στα ξενοδοχεία της Πάφου τον Σεπτέμβριο

Thumbnail
Θα είναι ένας μήνας με μέτρια απόδοση όσον αφορά τις πληρότητε

Στο 55%- 60% κυμαίνονται οι πληρότητες τον Σεπτέμβριο, στα ξενοδοχεία της επαρχίας Πάφου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνο Μιχαηλίδη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως ο Σεπτέμβριος είναι όπως είχε υπολογιστεί αρχές του μηνός από τον ΠΑΣΥΞΕ Πάφου, δηλαδή θα είναι ένας μήνας με μέτρια απόδοση όσον αφορά τις πληρότητες, διότι, όπως εξήγησε, παρόλο που έχει ξεκινήσει η αγγλική αγορά να δείχνει κάποια σημεία κινητικότητας αυτή η κίνηση δεν είναι τόσο συγκεντρωμένη στον Σεπτέμβριο. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σε σχέση με το Ισραήλ υπενθύμισε πως δυστυχώς έχουμε χάσει το μεγαλύτερο μέρος του εορτολογίου, που θα αποτελούσε μια ευκαιρία για καλύτερες πληρότητες από επισκέπτες της γειτονικής  χώρας. Αναφορικά με την εκτίμηση για την πληρότητα τον Οκτώβριο, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως θα κινηθεί συγκριτικά καλύτερα από τα επίπεδα του Σεπτεμβρίου. Ερωτηθείς για τη βρετανική αγορά, είπε ότι δείχνει μια αυξητική τάση, σημειώνοντας πως δεν μιλούμε για εξαιρετικά  υψηλά επίπεδα. Πρόσθεσε ωστόσο πως τους χαροποιεί το γεγονός ότι υπάρχει κάποια κίνηση, αλλά επειδή όλες οι αλλαγές είναι πολύ πρόσφατες, δεν υπάρχει αυτή η μεγάλη αλλαγή στο τουριστικό ρεύμα για να δώσει την ευκαιρία για υψηλές πληρότητες. Είπε ακόμη πως συγκρίνοντας με τον Σεπτέμβριο, ο Οκτώβριος αναμένεται να καταγράψει καλά επίπεδα, καλύτερα από τον Σεπτέμβριο, αλλά όχι πολύ καλά.

Ερωτηθείς για τις υπόλοιπες αγορές, ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε πως για την επαρχία Πάφου δεν υπάρχει κάτι το πολύ ουσιαστικό και επανέλαβε ότι καταγράφεται κίνηση από διάφορες μικρές αγορές, που αποτελεί μια καλή προσθήκη στο τουριστικό ρεύμα, χωρίς ωστόσο να μιλάμε για υψηλές αποδόσεις.

Η επαρχία Πάφου, συνέχισε, διαθέτει μεγάλο αριθμό κλινών που πρέπει να γεμίσουν και τόνισε πως τα ξενοδοχεία για να μπορέσουν να λειτουργήσουν με έναν ικανοποιητικό τρόπο πρέπει οι πληρότητες να είναι σχετικά υψηλές γιατί τα λειτουργικά τους κόστη είναι πολύ ψηλά και η λειτουργία τους έχει καταστεί δύσκολη σε οικονομικό επίπεδο.

Ο κ. Μιχαηλίδης κάλεσε τα μέλη του Συνδέσμου των Ξενοδόχων Πάφου να βλέπουν μπροστά, ευελπιστώντας σε καλύτερες μέρες τον Οκτώβριο. Είπε ακόμη πως υπάρχει μια κρυφή ελπίδα και για ένα συγκριτικά καλύτερο Νοέμβριο από τη βρετανική αγορά αλλά προς το παρόν δεν έχουν συγκεκριμένες ενδείξεις. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Έχουμε είπε φτάσει σχεδόν στο τέλος της καλοκαιρινής σαιζόν και παραμένουν δύο μήνες, ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος, για να κλείσει ο χρόνος, σημειώνοντας πως αφού κλείσει ο Οκτώβριος, η ξενοδοχειακή βιομηχανία θα συγκεντρωθεί στον προγραμματισμό για την ερχόμενη χρονιά, για την οποία προς το παρόν δεν έχουν καμία ένδειξη. 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home