Ποια είναι η νέα πολιτική της Αστυνομίας λόγω τροχαίων

Ποια είναι η νέα πολιτική της Αστυνομίας λόγω τροχαίων

Έκκληση από Αστυνομία σε μοτοσικλετιστές για μέτρα προστασίας λόγω τροχαίων

Έκκληση προς τους μοτοσικλετιστές όπως λαμβάνουν μέτρα για την προστασία τους καθώς ανήκουν στην ευάλωτη ομάδα κινδύνου των χρηστών του οδικού δικτύου απευθύνει η τροχαία Λεμεσού.

Με αφορμή τα τρία τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν χθες βράδυ στη Λεμεσό όπου ενεπλάκησαν μοτοσικλετιστές, ο υπεύθυνος της τροχαίας, Μιχάλης Μιχαήλ κάλεσε τους οδηγούς να φέρουν την ενδεδειγμένη στολή και το κράνος ασφαλείας. 

Για το λόγο αυτό, είπε, η Αστυνομία έχει υιοθετήσει νέα πολιτική. "Οι εβδομαδιαίες εκστρατείες θα είναι διάρκειας τριών εβδομάδων και η πρώτη εβδομάδα θα είναι για θέματα διαφώτισης και πρόληψης και συμβουλές για τη νομοθεσία σε μια προσπάθεια μας να ευαισθητοποιήσουμε περισσότερο το κοινό, για σκοπούς πρόληψης και καταστολής των δυστυχημάτων. Από εκεί και πέρα οι υπόλοιπες εβδομάδες θα είναι στοχευμένα με ελέγχους και καταγγελίες των μοτοσικλετιστών και των μοτοποδηλάτων ούτως ώστε να περιορίσουμε στο μέτρο του δυνατού τους άδικους θανάτους».

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της τροχαίας Λεμεσού, χθες βράδυ σημειώθηκαν τρεις σοβαρές οδικές συγκρούσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τον κρίσιμο τραυματισμό ενός 21 ετών Ιρανού και τον σοβαρό τραυματισμό δύο άλλων , ενός 32 ετών αλλοδαπού και 30χρονης Ελληνοκύπριας. Όπως είπε το πρώτο τροχαίο σημειώθηκε στις οκτώ χθες βράδυ, όταν   «αλλοδαπός μόνιμος κάτοικος Κύπρου ενώ βρισκόταν με τη μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα του στην οδό Αισχύλου , κάτω από συνθήκες που διερευνώνται συγκρούστηκε με αυτοκίνητο σαλούν το οποίο κατευθυνόταν από την Αράχωβα δυτικά. Το αποτέλεσμα ο μοτοσικλετιστής ήταν να τραυματιστεί, φαίνεται ότι δεν φορούσε το προστατευτικό κράνος».

Το δεύτερο και πιο σοβαρό τροχαίο συνέβη μετά από μια περίπου ώρα όταν ο 21 ετών μεταφορέας φαγητού, οδηγούσε τη μοτοσικλέτα του στην  οδό Γιάννου Κρανιδιώτη και κατευθυνόταν νότια προς Λεμεσό. Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται προσέκρουσε με αυτοκίνητο  που οδηγούσε νεαρός ο οποίος βρισκόταν στην Γιάννου Κρανιδιώτη και επιχείρησε να στρίψει δεξιά προς την οδό Καμελίας.  Στο τροχαίο αυτό σύμφωνα με τον κ. Μιχαήλ, ο  μοτοσικλετιστής  τραυματίστηκε κρίσιμα καθώς υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λευκωσίας.

Σημειώθηκε επίσης τρίτη οδική σύγκρουση πάλι με μοτοσικλετιστή, αυτή τη φορά γυναίκα.  Το τροχαίο συνέβη γύρω στις  δέκα το βράδυ « όταν 30χρονη Ελληνοκύπρια οδηγούσε μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα και κατευθυνόταν ανατολικά όπου κάτω από συνθήκες που διερευνώνται προσέκρουσε σε αυτοκίνητο που κινείτο στην οδό Γεωργίου του Α ΄και επιχείρησε να στρίψει δεξιά προς την Παναγιώτη Τσαγκάρη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά».

Home