Ποια επαρχία «έβγαλε» τους περισσότερους άριστους

Ποια επαρχία «έβγαλε» τους περισσότερους άριστους

Αυτή είναι η επαρχία με τους περισσότερους αριστούχους μαθητές για φέτος

Με ενθουσιασμό και έκπληξη έλαβαν τις πρωινές ώρες τα αποτελέσματα τους οι 13 πρωτεύσαντες για την εξασφάλιση της θέσης τους στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ο κόπος και ο μόχθος τους τελικά ανταμείφθηκε με την πρωτιά τους στις εξετάσεις επιτυγχάνοντας έτσι τους στόχους τους. 

Ιδιαίτερο όμως ενδιαφέρον όμως έχει να δούμε ποια από τις Επαρχίες της Κύπρου "έβγαλε" τους περισσότερους αριστούχους, και δεν είναι άλλη από την Επαρχία Λευκωσίας, από την οποία αρίστευσαν συνολικά 5 μαθητές. 

Πιο αναλυτικά τα Λύκειο Λατσιών, η Ελληνική Σχολή Φόρουμ, το Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού Στροβόλου (Λευκωσία), το Παγκύπριο Γυμνάσιο καθώς και το Λύκειο Παλαιομετόχου «κήρυξαν» το καθένα απο ένα μαθητή/τρια ως τις πρώτους αριστούχους μαθητές για φέτος. 

Δείτε επίσης: - Αυτά είναι τα 11 Λύκεια που «έβγαλαν» τους πρώτους των πρώτων 

Στην συνέχεια ακολουθούν οι επαρχίες της Πάφου με τρεις αριστούχες μαθήτριες, της Λεμεσού με επίσης τρείς αριστούχους μαθητές και τέλος η επαρχία Λάρνακας με δύο αριστούχους μαθητές. 

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί πως αν ο αριθμός των αρίστων υπολογιστεί συγκριτικά με τον πληθυσμό της κάθε επαρχίας τότε η κατάταξη αλλάζει ως εξής: 

Πρώτη, με τους περισσότερους άριστους, είναι η Πάφος. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Λευκωσία, η Λάρνακα βρίσκεται στην 3η θέση ενώ η Λεμεσός κατατάσσεται στην τέταρτη θέση. Σημειώνεται τέλος, ότι δεν υπήρξε κανένας άριστος από την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.   

Home