Ποινικές διώξεις 12 ατόμων για το θάνατο του μικρού Στυλιανού

Ποινικές διώξεις 12 ατόμων για το θάνατο του μικρού Στυλιανού

Εξελίξεις στην υπόθεση του άτυχου Στυλιανού

Την άσκηση ποινικής δίωξης συνολικά 12 προσώπων για τον θάνατο του ανήλικου Στυλιανού ανακοίνωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης.

Σε δηλώσεις του το μεσημέρι της Παρασκευής ο Γιώργος Σαββίδης, χαρακτήρισε ως συγκλονιστικά τα όσα περιλαμβάνονται στον φάκελο της υπόθεσης.

Όπως είπε θα ασκηθεί ποινική δίωξη σε 12 άτομα:

«Μετά την παραλαβή του πορίσματος την 1/12 δώσαμε οδηγίες για ενδελεχή μελέτη του πορίσματος το οποίο είναι πολυσέλιδο με ογκοδέστατο μαρτυρικό υλικό. Ενδεικτικά αναφέρω πως το συνολικό μαρτυρικό υλικό αριθμεί 9 box files και αρκετούς υπηρεσιακούς φακέλους. 

Κατανοούμε πλήρως την επιθυμία για την όσο το δυνατό ταχύτερη διερεύνηση της υπόθεσης του άτυχου Στυλιανού. Θα επαναλάβω αυτό που είχα πει και στο παρελθόν. Ως Νομική Υπηρεσία, έχουμε ευθύνη και υποχρέωση να αξιολογούμε την ποινική πτυχή της κάθε υπόθεσης με τη δέουσα προσοχή, επιμέλεια και μεθοδικότητα.  

Μετά από ενδελεχή μελέτη του πορίσματος έχουμε καταλήξει ότι θα προχωρήσουμε στην άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον 12 ατόμων. Θα ακολουθηθεί η κανονική διαδικασία της ποινικής δικονομίας και για τον λόγο αυτό, δεν θα δοθούν στη δημοσιότητα προς το παρόν άλλα στοιχεία.

Ολοκληρώνοντας επιτρέψτε μου να υπενθυμίσω το αυτονόητο. Όλοι είναι αθώοι, μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου από το αρμόδιο δικαστήριο».

Home