Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο από την εποχική γρίπη

Offsite Team -
12.10.2021 - 10:28

Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο από την εποχική γρίπη

Οι πιο ευάλωτες ομάδες / Τι ισχύει εάν εμβολιάστηκαν λόγω covid

Βρισκόμαστε στο φθινόπωρο και η εποχική γρίπη ανά πάσα στιγμή μπορεί να «χτυπήσει». Με δεδομένο ότι ο κορωνοϊός ακόμα παραμένει στη ζωή μας το ερώτημα είναι πότε και ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν και να προσέξουν περισσότερο.

Ο μικροβιολόγος Πέτρος Καραγιάννης μιλώντας στην Οffisite ανέφερε ότι όπως και στην περίπτωση του κορωνοϊού οι κατηγορίες ατόμων που οφείλουν να προσέξουν και να εμβολιαστούν είναι: Οι ευάλωτες ομάδες, οι ηλικίες άνω των 65 και οι έγκυες.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη, έστω και εάν το κοινό εμβολιαστεί λόγω κορωνοϊού όσοι είναι ευάλωτοι πρέπει να εμβολιαστούν και για τη γρίπη.

Ο δρ Καραγιάννης τόνισε ότι ο γενικός πληθυσμός κινείται φορώντας μάσκα ίσως δεν κινδυνεύει με εποχική γρίπη. Ωστόσο, τα παιδιά μέσω των σχολικών μονάδων ίσως είναι επιρρεπή στη γρίπη και πιθανόν να τη μεταφέρουν στο σπίτι. Έξαρση της εποχικής γρίπης ίσως παρατηρηθεί μετά τα Χριστούγεννα.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

 

 

 

Στο 110% της κανονικής η βροχόπτωση για τον Ιούνιο

Offsite Team -
27.06.2022 - 12:30

Στο 110% της κανονικής η βροχόπτωση για τον Ιούνιο

Thumbnail
Βροχερός ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού στην Κύπρο

Στο 110% της κανονικής για τον μήνα Ιούνιο ανήλθε η μέση ποσότητα βροχόπτωσης στις ελεύθερες περιοχές από την 1η Ιουνίου μέχρι τις 9.00 το πρωί της 25ης Ιουνίου, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιοποίησε την Πέμπτη το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η μέση ολική ποσότητα βροχόπτωσης την ίδια περίοδο ανήλθε στα 6,6 χιλιοστά, ενώ η κανονική βροχόπτωση για ολόκληρο τον μήνα ανέρχεται στα 6 χιλιοστά.

Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη ποσότητα βροχόπτωσης κατά την εν λόγω περίοδο σημειώθηκε στη Λευκωσία (Αθαλάσσα) με 44,3 χιλιοστά (633% της κανονικής), στα Πλατάνια με 40,3 χιλιοστά (296% της κανονικής), στο Γεφύρι Παναγιάς με 16,8 χιλιοστά (168% της κανονικής) και στην Αθηένου με 16,1 χιλιοστά (196% της κανονικής).

Αντίθετα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Τμήματος Μετεωρολογίας, από τις αρχές Ιουνίου μέχρι τις 25 του ίδιου μήνα δεν καταγράφηκε βροχόπτωση στην Πόλη Χρυσοχούς, την Πάνω Παναγιά, τον Σταυρό της Ψώκας και το Κελλάκι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home